Moliden

Rockfest i Moliden

The High Jacks och Dennis & The Rocktones på scen när Sagavägen Cruising avslutas på lördag kväll.

Du behöver inte missa Sjunde i Sjunde med Amanda Jenssen i Strandparken om du också vill hinna med rockfesten i Moliden som avslutar Sagavägen Cruising. Bussar till Moliden avgår från Fjällräven Center 20.30 och därefter från gamla busstationen 20.45.

På scen i Moliden får vi se  Dennis & The Rocktones från Mjölby och The High Jacks från Västerås.

The High Jacks startades av Per-Erik Jonsson och Nina Jedevin och var från början enbart tänkt som för- och kompband till Wanda Jacksons sverigeturné 2004.

Per-Erik hade då varit svensk huspianist till rockabillydrottningen under 20 år i olika band. Kanske minns någon också den då 11-årige Per-Erik sjungandes "Good Golly Miss Molly" och hamrandes piano så att stolarna rök hos Lennart Hyland i "Karusellen" på 70-talet.

Underbarnsperioden kulminerade 1978 med den egna "Thunderbird Rock" med en 4:e plats på dåvarande Europatoppen. Därefter har Per-Erik synts som pianist och sångare i flera band såsom Country Minstrels, Freetown Highway och Red Hot Max för att nämna några.

Nina hade legat lågt en period efter några år i dansbandssvängen, tillsammans bestämde man att dra igång något nytt där båda fick en mer framträdande roll och The High-Jacks var ett faktum.

Under  Sagavägen Cruising uppträder båda bandet på lördagens rockparty som pågår fram till 02.00.

Publicerat