Saga S

Gotland - Ett annorlunda land!

Då har jag återvänt från ännu en utstickare ute på havet... Gotlands ringmur, kulturarv och blomsterklädda vägar tog jag mig en ordentlig titt på de senaste dagarna!

 

Det är alltid härligt med att ha en ursäkt att åka någonstans. En av de bästa är syskon! Kan man placera ut dem i världen blir det också en rolig sak att åka och hälsa på dem! :) Min yngsta syster i skaran sommarjobbar i Visbys gästhamn hela sommaren lång och hälsar erfarna seglare som dygnsövernattare välkomna till den före detta Hansastadens populära infart.

Men jag åkte självklart även till Gotland för att leka riddare, lära mig om digerdöden, klättra in i och titta ut ur de minsta föntrena på ringmuren, smaka den lokala brygden samt kliva in i de 8gradiga Lummelundagrottorna efter traditionell cykling. Login blev faktiskt så mysig som på vandrarhemmet "Fängelset" som både påminde om det som höll Ned Kelly inom lås och bom i Melbourne men även Kilmainhem Jail (tror jag det hette?) som jag med klassen besökt på Irland för många år sedan. Oavsett gillar jag allt som ger lite gåshudspänning och mystik; taggtråd och svarta smides-detaljer blandat med betong och branta trappor. Släng på lite murgröna och historiska vingslag så kommer jag nog aldrig lämna platsen!!

Hur som helst spenderade jag tre dagar på den vackra raukbeströdda ön och hade för det mesta "tur med vädret"... (= det regnade under de två timmarna jag larvade runt i Fornsalen vilket jag avslutade med en gigantisk kopp kaffe som självklart var avsedd för te egentligen...) men kände mig upplyft att åter sätta fötterna på fastlandet i Nynäshamn igårkväll! :D

Efter en dryg månad i södern rullar strax Ybussens däck mot Norrland med mig i lasten... Jag har hört att det är SOMMARFESTEN i helgen...!! :)

På snart återseende alltså kära ÖVIK!!

Publicerat