Utställning

Låt dig inspireras

I ordet inspiration fann konstnärssällskapet Spiragruppen sitt namn såväl som kall. Deras årliga utställning hålls i år på Strömsknallen.

Spiragruppen består av Listelotten Haake, Britt-Marie Olsson, Elisabeth Lidberg, Cina Jeppsson, Kristina Wålstren och Margareta Kristensson. De ägnar sig alla åt olika konstformer - någon väver, någon syr, någon målar, och så vidare.

- Vi kompletterar varandra tack vare att vi alla har olika uttryck, men ändå passar ihop. Våra konstverk harmonierar, säger Liselotten Haake.

I år firar de sitt 20-årsjubileum, med en konstutställning som pågått sedan 3:e juli och kommer att stå till 22:a, på Strömsknallen.

Varje år sedan de startade verksamheten har de haft en utställning, ibland två. Det hela tog sin början när Liselotten Haake skulle ställa ut på Gula Villan, och fick med sig Cina Jeppsson. Efter det har de andra tillkommit allt eftersom.

Alla medlemmar i gruppen är från början Örnsköldsviksbor, men två av dem bor numera i södra Sverige. Trots avståndet försöker de varje år åka på utflykter tillsammans, berättar Liselotten. 

- Det kan vara enkla saker som att åka till Sundsvall och gå runt i en stor blombutik. Vi försöker alltid hitta små inspirationskällor i allt. Och vi har alltid ett tema för våra utställningar.

Årets tema är just inspiration. Läs mer om tider för utställningen i vår På gång-kalender.

Publicerat