Saga S

Varför tränar DU?

Såhär i semester- och reatider lockar det att på stranden, i en handduk, promenera till kiosken eller ta sig en fynd-tur på stan med en redig tillhörande fika i solen. Just därför behöver jag något konkret att aktivera mig med!

Visserligen har jag dessutom sommarjobb upp över öronen, haha...

Men saken är den att jag känner mig som den mest lata människan om jag inte har något definitivt, datumbestämt och konkret mål att uppnå! Mitt i sommaren finns INGENTING som får mig att dra mig mot gymmet. EN GÅNG på en månad har jag varit där och benen känns som betong bara jag ska sätta benen i rullning mot något mer som är inomhus än det arbete jag redan har i Gallerian. Ut, ut och UT vill jag! Träningsmorötter har det också varit få av på senaste och udda arbetstider har "lurat mig" in i ovanan att belöna mig med diverse onyttigheter på oregelbundna och mindre passande tider. Usch och fy på mig! Hur ska man komma till bukt med sådant?

Visserligen ska man njuta och tillåta sig lite vardagslyx när tid och väder tillåter. T.ex. njöt jag kaffedrinken "Jamaica Plain" utomhus på Merry Can i stan så sent som söndags kväll och bad om EXTRA mycket grädde! :) All ihopsliten dricks försvann med råge, men som jag njöt av den härliga smak-kombinationen i solens farväl. Jag mindes då den stand-up comedy som jag sett i Melbourne i april. Det var en kille som slängde upp faktumet att vi tränar av vitt skilda anledningar, vilket jag fullständigt håller med om. Vissa tränar för att gå ner i vikt, vissa tränar för att bli starka. Andra tränar så att de tillåts ha de vanor (ovanor?) som de har för sig... Jag tror jag tillhör den sista kategorin. Jag skrattade högt när mannen i Australien på scenen skrek med känslan av blodsmak i munnen efter ett högpresterande pass: "YEEEEEEES!!! Now i can have my F*CKIN four BOUNTY BAAAAAARS!!". Alltså ville denna man säga att "Jag går inte hit för att jag GILLAR att träna, eller ens att jag vill uppnå ett viss RESULTAT..... NEJ, jag vill kunna ÄTA MIN CHOKLAD!!"...

Jag behöver, likt säkerligen många andra, mindre men samtidigt seriösa mål att träna emot och i kombination med det; lyckas säga nej till vissa vanor om så enbart för en period! Därför anmälde jag mig till Höga Kustens Halvmaraton nu på lördag. 2,1mil längst ett naturskönt spår och ett bra "känna på lite distans" inför att jag ska orka igenom Lidingöloppet som är 3mil (29e september). Det blir en hel del jobb innan dess också, men min satsning är att jogga strax under milen i alla fall fyra gånger denna vecka. Jag har lyckats med två hittills, trots att de nog går under definitionen "kvällsjogg" och avslutats med att hoppa i plurret. Men utan detta mål inom räckhåll hade stelhet och trötthet från jobb tagit överhanden och jag hade hamnat i soffan med de näst intill självlysande och skrikande smågodisarna från livsmedelsbutiken. PICK MEEE!! :P

Efter kommande lördags fysiska prestation följer dessutom nattjobb. Men heeeeela söndagen är jag ledig och ska låta mig själv begrunda och mycket kräset välja de absolut bästa sorternas godis på Candy Corner som jag ännu inte varit kund hos sedan de öppnade för ca två månader sedan! När man "syndar" bör man välja sina offer väl får jag väl kalla det! :P I mitt fall är det just "synden" som motiverar mig; det är motgången som får mig att kämpa och det är "det omöjliga" som får mig att bli kreativ och filura på lösningar eller sätt att förändra mig själv och mitt sätt att hantera saker eller möta människor och situationer!

Ibland kan jag däremot även känna mig för trött för att vara kreativ på egen hand. Då behövs ordentlig hjälp med en kick i baken! Att koppla ihop mig med andra härliga individer har fått mig att genomföra både träning och en otroligt spännande in- och utomhus-fotografering denna vecka! Igårkväll "larvade" jag och min kära combo oss framför lokala frilansfotografen Fredrik Åströms lins i allt från partydressar i mega-klackar till träningskläder och gå-stavar i barkspåret vid Hörnsjön! Några bilder kommer nog upp här inom kort! De flesta guldkanter i mitt liv inträffar faktiskt på vardagar! I de bästa av världar får jag någon att sällskapa och skina upp genom någon aktivitet (eller hjälp att skina upp själv!) varje dag!

Så..... Aktivera er mera! Det är det värt, om inte ger det ett minne kärt och ni får något lärt...eller kanske något spännande förtärt!! ;)

Publicerat