Du är här

2012-08-14 - Hockeybloggen
Foto: Håkan Nordström

Det gör inget att förlora träningsmatcherna...

Spelar verkligen resultaten ingen roll på försäsongen? Svaret är nog både ja och nej...

MODO har dragit igång matchandet och har inlett med två förluster. Dels mot allsvenska Leksand, men även förnedrande 1-6 mot Solnas stolthet. Spelar detta nån roll då? Ja, optimisterna säger; " När vi vann SM-Guld så förlorade vi (nästan) allt på försäsongen och se hur det gick"! Pessimisterna säger: "Jaha, då blir det som vanligt och det går halva säsongen innan vi spelat ihop laget". Det intressanta är väl att det ligger nåt i båda. Träningsmatcher är just träningsmatcher då man ska spela ihop lagdelar, system, varianter mm. Ur den aspekten spelar det naturligtvis ingen roll om man loosar alla matcher med tvåsiffrigt. MEN det är också otroligt viktigt att gå in i säsongen med en skön känsla i gruppen och ett självförtroende även om enda poäng inte är utdelad. 

Se på de senaste säsongerna. De som snackar om serielunk har inte varit MODO-supporter i alla fall... Att ligga efter ordentligt efter de 10-15 första omgångarna är grymt svårt att hämta igen så det gäller att vara beredd direkt. Speciellt då jag tror att årets säsong blir jämnare än någonsin.

Sammanfattningsvis: Nej, det spelar ingen roll vad resultaten blir på försäsongen, men det är bara inte att slå på en strömbrytare vid match ett heller. Dock är det efter 55 omgångar det gäller att vara bland de åtta första och är MODO på topp i formen då så kan detta bli en rolig och lång säsong...

Dela med dig av denna artikel på: