Tema: Sociala medier

Kan man göra slut på Facebook?

Nu finns boken som ger tips och svar på ungas kärleksfrågor.

Hur kysser jag någon? Hur vet jag om jag är homosexuell? Kan man göra slut på Facebook?

Det är bara några av alla frågor som ställs i Ungdomar.se:s viktiga, roliga och allvarsamma bok om ung kärlek, som nu kommit ut på bokförlaget Opal.

Varför göra om andras misstag eller känna oss ensamma om våra problem, när vi är flera miljarder människor på jorden och kan lära oss av varandra?

I över 12 år har fundersamma ungdomar ställt sina kärleksfrågor till expertpanelen på Ungdomar.se. Idag ryms över 55 000 svar i databasen och de vanligaste frågorna har nu sammanställts i boken "Kan man göra slut på Facebook? – och en massa andra frågor om ung kärlek."

Boken är fullspäckad med hjälpande tips, intressanta kärleksfakta och besvarade frågor om allt från förbjuden kärlek och dejtingaktiviteter till att kyssas och bli av med oskulden. Dessutom delar medlemmarna på Ungdomar.se med sig av sina egna kärlekserfarenheter.

På ett humoristiskt och lättsamt sätt utan pekpinnar tar boken upp vanliga frågeställningar hos dagens ungdomar. Faktarutor och svartvita illustrationer varvas med löpande text där det ges enkla tips kring ämnen som ibland kan vara pinsamma att diskutera.

Några exempel ur boken:

– Fem tecken på att en person gillar dig
– Fyra vanliga missar på första dejten
– Experternas tips för ett livslångt förhållande
– Fem sätt att skrämma bort ett kärleksintresse
– Så sätter du på en kondom

"Kan man göra slut på Facebook? – och en massa andra frågor om ung kärlek" släpptes den 13 augusti 2012 på bokförlaget Opal och är riktad till målgruppen 12 år och uppåt.


Publicerat