Friluftsliv

Naturens Dag 2013

Lördag 24 augusti genomförs Naturens dag vid Höglandssjön och Hälsans stig. Det blir en dag fylld av aktiviteter på temat natur, miljö, kultur och friluftsliv. Dessutom kommer 2013 års Friluftsstipendium att delas ut.

Under dagen kan besökarna ta del av ett brett utbud av ”prova på”-aktiviteter som ponnyridning, motionsgymnastik, fågelskådning, paddla kajak, orientering, cykla på elcykel, långbågskytte, sagostunder och scouternas hinderbana. Det blir även ansiktsmålning, boulespel och den som vill kan besöka djurhagen med kaniner, höns och marsvin. Du har också chansen att delta i flera tävlingar som att gissa vikten på fisken, naturquiz och tipsrunda längs Hälsans stig. Passa på att ta del av utställningar och information om biologisk mångfald, biodling, solceller, scouting, fairtrade, fiske, friluftsliv, utflyktsmål, maskkompostering, trädgård, hundar och litteratur om naturen med mera. Populära folkmusikduon Algot underhåller, liksom gatumusikanter.

På området finns även en del försäljning samt kafé och försäljning av friluftsmat.

 

Program för scenen vid Bussbyvallen:

Kl 11.30 – Prova på motionsgympa (vid scenen)

Kl 12.00 – Folkmusikgruppen Algot underhåller

Kl 12.45 – Utdelning av 2013 års Friluftsstipendium

Kl 13.00 – Folkmusikgruppen Algot underhåller

 

Huvudsyftet med arrangemanget är att visa upp föreningslivets arbete och insatser för natur, miljö, kultur och friluftsliv i kommunen. Syftet är också att öka kunskapen om naturen, visa upp naturområdet och inspirera till fysisk aktivitet, friluftsliv och hänsyn till naturen.

 

Arrangörer: Örnsköldsviks kommun, Studiefrämjandet, Tidningen 7, föreningar och företag med inriktning mot natur, friluftsliv, miljö och kultur.

Publicerat