Hockeybloggen

TV-pucken rycker allt närmare...

I helgen genomfördes Norrcupen i Lycksele och det blev lite varierande resultat. Dock så var det en hel del fina besked och rollerna börjar sätta sig i truppen som håller på att svetsas samman.

Som ledare är det en förmån att få möjlighet att vara delaktig i ett lags motgångar och framgångar. Därför känns det extra roligt att bitarna börjar falla på plats efter helgens cupspel i Lycksele. Vad är det då som är annorlunda? Ja, en stor del vill jag tillskriva Jon Moraeus som varit med runt laget, men nu i helgen fick uppgiften att börja skruva på alla knappar och reglage för att plocka fram ledarna i laget och hitta "drivet" i truppen. Jag tycker absolut att det är på rätt väg och förhoppningsvis har vi nåt ända fram när det blir dags att bege sig till Värmland om två veckor.

Spelmässigt då? Ja, fredagen blev dystert med två förluster mot Västerbotten och Norrbotten. Inget att säga om siffrorna egentligen, men det var inte så mycket som stämde spelmässigt heller. 

Raka motsatsen på lördagen då två kanonmatcher gjordes mot Jämtland samt Medelpad. Efter det väntade Norrbotten i Semifinal och där kändes det som att istället för underläge med uddamålet skulle vi varit i ledning med ett eller två efter halva. Sedan fick de två snabba och då var det svårt att mobilisera igen. I matchen om brons fick vi en mardrömsstart med två snabba i baken efter nån minut, men åt oss in och visade god moral och vände på steken trots lite "hawaii" emellanåt. Sammanfattningsvis så finns det spelmässigt en del att slipa på, men då det gäller att svetsa ihop laget så tog vi verkligen stora steg i helgen och hoppas kunna bygga vidare ordentligt på detta nu.

Publicerat