Övrig kultur

Italiensk Dario Fo-tolkare till Ö-vik

Höga Kusten Teaterförening bjuder in skådespelaren Mario Pirovano.

Höga Kusten Teaterförening har valt Örnsköldsviks Airport som mottagningsportal till området när de får besök av sin VIP-gäst från Italien, skådespelaren Mario Pirovano. Pirovano räknas som den främste tolkaren av Dario Fos monologer.

Mario Pirovano kommer till Sverige 4 september och till Höga Kusten 10 september där han är Höga Kusten Teaterförenings gäst. I samarbete med svensk-italienska kulturföreningar i Mälardalen hålls Norrlands enda föreställning den 12 september i Hörsalen på länsmuseet Murberget i Härnösand. Övriga spelplatser är Sala, Västerås, Uppsala och Stockholm.

- Våra amatörskådespelare hör hemma i hela Höga Kusten och när vi under mars i år framförde Dario Fos "Sjunde budet" i Ullånger tog vi kontakt med Dario Fo genom Mario Pirovano. Kontakterna har utvecklats till ett samarbete som nu utmynnar i ett tredagarsbesök med möten med teaterfolk i Västernorrland, turistbesök i Höga Kusten, en föreställning och två workshops. Förhoppningsvis kan vi se en fortsättning på detta samarbete, allt är möjligt, bara brist på fantasi sätter gränser, säger Solveig Nordin Zamano i Höga Kusten Teaterförening.

Publicerat