Mat & dryck

Vem vinner "Matverk 2013"?

Än kan du anmäla dig till tävlingen som avgörs 8 september med en plats i riksfinalen som pris.

Snart koras vinnaren i produkttävlingen "Matverk 2013" för Ångermanland och Medelpad. Lördag 8 september kl 11.00 är det prisutdelning för bägge landskapen vid det stora regionala mateventet "Smaka på Västernorrland i Kramfors". Priset är en vinstcheck på 5 000 kronor och avancemang till riksfinalen i januari 2013 i Stockholm.

Matverk 2013 är en rikstäckande mattävling som genomförs landskapsvis och syftet med tävlingen är att hitta nya förädlade produkter i regionen som kan ge inkomst och goda affärer för producenterna.

Hushållningssällskapet genom projektet Smakstart Västernorrland är arrangör för tävlingen i Västernorrland.

- Vi hoppas att den ska leda till nya spännande produkter och nya affärsmöjligheter säger länets båda matambassadörer Kenneth Sillman från Medelpad och Kerstin Kårén från Ångermanland.

- Vi vet att det puttrar av idéer ute i regionen och att många nya produkter är på gång. Tävlingen kan ge inspiration att få ändan ur vagnen och förveckla idéerna

Producenterna har fram till den 3 september på sig att anmäla sitt lag, som måste bestå av minst två personer (en råvaruproducent och en kock/förädlare) och produkten ska innehålla råvara från regionen.

Se bifogad pdf här nedan för tävlingsregler.

Bilagor
Publicerat