Hockeybloggen

NHL-strejk, bra eller dåligt för MODO?

Det händer mycket i MODO och hockeyvärlden just nu. Att förstå allting är inte det lättaste och jag kan tänka mig att många involverade ligger sömnlösa förnärvarande.

Vi börjar med NHL. Vad händer där egentligen? Ja, just nu verkar det ganska låst och nu väntas på spelarnas bud. Eventuellt kommer det under dagen, men i vilket fall rycker deadline allt närmare och mycket talar för strejk. I samband med det har hockeyligan gått ut och sagt att INGA spelare på korttidskontrakt får plockas in i lagen. Bra? Ja, ur ett långsiktigt perspektiv, men jag tycker det faller om Allsvenskan INTE har den regeln. 

Tänk dig om MODO (Hemska tanke) är ett av de två lagen som halkar ner i kvalserien. Där får de möta tokförstärkta lag som Malmö och Leksand proppfyllda med stjärnspelare från NHL. Öppningmatch borta mot Djurgården inför 13 850 och förstärkta med 10 NHL-proffs.... DET känns inte kul!
Nu ska som sagt var mycket hända innan den mardrömmen blir sann för MODO eller något annat av de tolv lagen, men den är inte helt orealistisk.

Som jag sagt tidigare tror jag inte man ställer in hela säsongen, men troligt är till November alt till efter jul.

***
Steen i MODO? Ja, varför inte. Regeln säger väl att inga "Lockoutade" spelare tillåts på korttidskontrakt?  MAO kan man ta in spelare från övriga Europa. Se till att exempelvis Köln eller vilket lag som helst skriver kontrakt med honom och låna sedan spelaren... Snurr på regelverket? Javisst, men Samme och Ritola (se längre ned i detta inlägg) är inga dussinspelare direkt. Alla medel är tillåtna (speciellt med tanke på scenariot jag beskrev ovan)...

***

Ritola skadad också?! Vad är det som händer. Det som jag sett som Sveriges klart vassaste centerline med Susse, Samme och Ritola har minst sagt tappat i styrka. Bara 24:an kvar nu och nu är det bara att hålla alla tummar, tår med mera för att han inte går sönder också. Inte en avundsvärd situation Markus sitter i nu, men är det nån som ska ha kontakter att lösa detta så är det han.

***

Glädjande i alla fall var segern mot Skellefteå. Det som funkade bäst var det defensiva spelet och inte minst i sista perioden då SAIK trummade på för allt vad de kunde. Extra stor eloge till Alsenfelt som gjorde en kanonmatch. Ett par fina skalper redan trots lite turbulens med skador på nyckelspelare, men jag tror faktiskt Uffe kommer få ihop detta lag till något riktigt bra. Dock så får inget mer inträffa nu. Nu behövs arbetsro så man kan finslipa inför vad som komma skall och vi hoppas på (väldigt) snabb rehab på Ritola. 

Publicerat