Du är här

2012-09-04 - Utställning
Del av utställningen "Ser du löven för alla träd?" på Liljevalchs i Stockholm. Foto: Liljevalchs

Löven gav 25 000 nya träd

Hemslöjdens löv på Liljevalchs i Stockholm, där flera av dem är gjorda i Örnsköldsvik, gav 499 551 kronor till Vi-skogen.

En rafflande budgivning om Hemslöjdens löv på Liljevalchs resulterade i 499 551 kronor till Vi-skogen. Det betyder att 25 000 nya träd kan planteras i östra Afrika.

Under söndagskvällen då auktionen på Tradera avslutades duggade buden tätt om de 2 000 löv som ingick Hemslöjdens populära jubileumsutställning på Liljevalchs. Flera av dem är gjorda av ö-viksbor.

Totalt kom 15 629 bud in i nätauktionen som sammantaget gav en halv miljon kronor till förmånstagaren Vi-skogen. Det betyder att 25 000 nya träd planteras genom organisationen i Rwanda, Uganda, Tanzania och Kenya.

Projektet med de slöjdade löven har pågått i ett år och kröntes med utställningen ”Hemslöjden på Liljevalchs” som besöktes av 74 000 människor. En del av utställningen var det demokratiska verket ”Ser du löven för alla träd?” där lövmakare från hela landet och i alla åldrar klädde, fyllde, smyckade och utformade sitt eget löv. Löven auktionerades ut till förmån för Vi-skogen i samarbete med Tradera och Konsumentföreningen Stockholm.

– Ett stort och varmt tack till Hemslöjden, budgivarna och alla lövmakare som medverkar till att hela 25 000 nya träd kan planteras i östra Afrika. Det här är ett stort och viktigt bidrag till Vi-skogens arbete med trädplantering och fattigdomsbekämpning i regionen, säger Katarina Andersson, insamlingschef på Vi-skogen.

Dela med dig av denna artikel på: