Du är här

2012-09-06 - Saga S
Fotot är hämtat från sidan www.disneyfandom.net

På upptäcktsfärd med barnmeny?

Fyll en Kalle Anka-termos med choklad och tryck ner en ostsmörgås i mini-kånken så går den galonklädda knatten i skogsdungen hela dagen. Ge mig en tanke om en animerad prinsessa och pannkakor så är jag inte bättre, jag!

I min lite spretande men livs levande vardag har det blivit uppenbara håligheter i schemat, likt små lönngångar i Peter Pans mystiska träd. Här finns möjligheter till bus! Tisdagar till torsdagar kan stå tomma i beredskap att utnyttjas till upptäcktsfärder och utstickare till alternativa universum!

Denna vecka tog min kreativitet mig till pannkakor med sylt och grädde på EPP (efter-plugg-puben) i Umeå där hela telly-tubby-klanen visade sig fullt utsmyckade (på Umeås Campus håller de fortfarande hårt på overall-bärandet i visandet av tillhörighet till sina program). Trots att jag själv nyss avslutat mitt studentliv på obestämd framtid efter 4år av socionomstuderande och fördjupningsplugg i ledarskap kan jag inte komma bort från en gnutta avundsjuka. Varför fick inte jag häva pannkakor i one-piece en gång i veckan?!

Men tur är det ju att jag åtminstone har frihet att hitta på vad jag vill då jag är så kallat ”VUXEN”. Min spännande färd norrut inleddes med en tågresa i full fantasi, där jag med överstrykningspenna och grod-klistermärken kreativt målade upp min tankevärld för min syster utanför Stockholm som jag brevväxlar med. Ja, sånt där man skriver på papper, viker ihop, trycker i ett kuvert, skriver adress och sätter frimärke på samt letar upp en gul låda för att skicka iväg, ni vet! Mannen framför mig bjöd ivrigt på godis och berättade avundsjukt hur han alltid är så uttråkad när han reser. Nej, nej! I min värld hinner jag aldrig ha tråkigt! Det finns alldeles för mycket som ska göras!! Plötsligt var tåget framme och mina väninnor bubblade av spänning inför mina kommande sagostunder då mina ben gått som trumpinnar genom det cykel och ryggsäcksfyllda universitetsområdet.

Vuxengodis får jag väl kalla exotic snacks-hyllan som jag aldrig tycks kunna passera utan inblandning på senaste. Tisdagkväll eller inte; det skulle mysas i bio-mörkret till hjältinnetema! Lite förkyld och hängig får jag erkänna att jag däremot var. Milen på löpband kvällen innan hade nog möjliggjort för den lilla truppen med härjande basilusker att infiltrera alla glada ovetande celler att nu skulle vi bli lite febriga och luddiga i huvudet samt kittla till i halsen. Usch! Här måste choklad till undsättning! Cloettarulle och doppade bananchips skrev doktor ICA ut innan vi for ner på stan i regnet och omringades av vadderade lila stolar i den stora salongen. ”Modig” var kvällens fokus, där en liten rödhårig uppkäftig hoppetossa trotsar ett kungarikes regelbok och en gigantisk björn får en oanat feminin roll. Girl-power tycker jag hela filmen lyste om, då knappt en tanke om romantik blandats in. Mest nöjd var nog lilla lyriska jag som fick sitta i mitt emellan mina vänner och fnissa och viska åt BÅDA hållen!

Under filmen kände jag att jag aldrig tidigare önskat så mycket att jag kunde hantera en pilbåge! Ett så estetiskt tilltalande men samtidigt livsfarligt och preciserat jaktdon! Jag vill, jag vill! Kanske har jag snöat in mig i en värld där självständiga och vackra flickor imponerar på sin omvärld som i ”Snow white and the Huntsmen” eller ”Hunger Games”, men sen är jag också född i skyttens tecken och borde kanske kunna leva upp till ett antal förväntningar?

Någon Robin Hood blev jag dock inte av att beskåda den animerade ”Modig” i 3D, men inspirationen flödade om framtida aktiviteter! Nästa spänningsmoment inträffar för mig redan efter min komprimerade jobbhelg då jag ska fösas ihop med arbetsgänget från O’learys på måndag vid lunch. Det enda vi fått veta officiellt är att vi måste infinna oss på en viss plats och uppge skostorlek och tröjstorlek…!

Let the games begin!

Dela med dig av denna artikel på: