Du är här

2012-09-06 - Trafik
Foto: Golden Air

Höga Kusten Flyg utökar trafiken

Sedan den 20 augusti i år trafikerar Höga Kusten Flyg även linjen Jönköping – Stockholm Arlanda. Och nu sker en utökning av trafiken.

Höga Kusten Flyg startades 2008 i första hand för att säkerställa goda flygkommunikationer för Örnsköldsviksregionens näringsliv. Linjen Örnsköldsvik – Stockholm Arlanda har hela tiden varit basen i verksamheten, men nu trafikerar bolaget äveb Jönköping – Stockholm Arlanda.

– Vi är belåtna med starten och har fått ett mycket fint mottagande i Jönköping. Bokningsmängden ökar hela tiden, säger Höga Kusten Flygs operative chef Jimmy Nilsson.

Antalet resenärer som åker vidare från Jönköping via Arlanda och ut i världen stiger konstant. En bidragande orsak till detta är Höga Kusten Flygs nära samarbete med det svenska flygbolaget Golden Air och samarbetsavtalen med SAS, KLM, Finnair och Qatar Airways, som möjliggör genomcheckning av bagage och att få hela resan på en biljett. Resorna är bokningsbara omgående och kan bokas hos respektive bolag. Resor med SAS och KLM är också bokningsbara på deras hemsidor.

Efter att ha fångat in önskemål från kunderna utökar nu Höga Kusten Flyg antalet turer.

– Vi kommer att lägga till en kvällsavgång på torsdagar tur och retur Jönköping – Stockholm Arlanda. Det har visat sig att kunderna tycker om att resa med våra bekväma Fokker 50-plan, med plats för 50 passagerare, och det är vi naturligtvis väldigt glada för, säger Jimmy Nilsson.
Dela med dig av denna artikel på: