Övrig kultur

Lördagsskoj på biblioteket

Smultron & Sång inleder höstens barnprogramserie på Arkenbiblioteket – ”Lördagsstund på Bryggan” – i morgon lördag.

Tolv lördagar framöver blir det massor av skoj på Arkenbiblioteket med musik, teater, berättelser, trolleri och en hel del annat för alla barn.

Först ut är duon Smultron & Sång från Sundsvall med showen ”Mattesånger” och därefter, 22/9, får vi följa den nyfikna hunden Pompe med Teater Spektaklet från Uppsala. Ögonblicksteatern från Umeå bjuder 29/9 på ”Voff!”, en liten pjäs för de allra minsta om stora känslor.

6/10 blir det sagoworkshop där barnen får tillverka en kikare och 13/10 kommer Mr Zethino junior och trollar. Cecilia Grönfelt har 20/10 med sig ”Sagosäcken” där vi får följa med på jakt efter den goda trollkarlen på ön i sjön och 27/10 blir det ”Tittut trollet” med Dockteater Månstjärnan från Holmsund.

10/11 får vi vara med om ”Lagom läskiga spöken och annat bus” med Catarina Eden och 17/11 kommer Eva Granath Wigardt med rim, ramsor, sång och musik i sin egen ”Eva Esters Enmansorkester”.

”Sagan om lille Muck” med Dockteater filur kommer 24/1 och 1/12 är det dags för Cirkus Elvira med föreställningen ”Daff-Daff får fint besök”. Lördagsstund på Bryggan avslutas 8/12 med julmusik tillsammans med Kulturskolecentrum under ledning av Lillemor Bodin-Carlson.

Lördagsstunden börjar 12.00 och är gratis. Biljetter bokas på Arkenbiblioteket, 0660-880 20. Alla programpunkter hittar du här på webben7 under ”På gång”, webben7.se/pagang.

Publicerat