Övrig kultur

Kulturprovning på Sliperiet

På lördag har du chans att prova allt som erbjuds i kurser under hösten och vintern.

Streetdance, salsa, le parkour, fotografering, screentryck, scrapbooking, musikmixning och möjlighet att spela i rockband. Eller varför inte lära dig sy din egen balklänning? Lördag 22 september kan du prova på allt – och mycket mer.

Vad har Sliperiet, studieförbunden Sensus och Bilda, Musikhuset och många andra kulturföreningar att erbjuda under hösten? Det kan du ta reda på nästa lördag när Sliperiet arrangerar kulturprovning för alla från årskurs 9 och uppåt.

– En work shop-dag med många olika inslag, säger Janne Lindström på Sliperiet och får medhåll av Carina Nordin på Sensus:

– Tanken är att man ska få testa på olika aktiviteter som kommer att erbjudas som kurser under hösten.

Malin Westin och Lizette Olsson är två ungdomar som arrangerar en kurs i dancehall.

– En slags streetdance, främst till reggaemusik. Det blir mycket rumpa och höfter och vi riktar oss till både killar och tjejer, poängterar Malin.

Vet du inte vad amigurumi är så har du chansen att testa.

– Det är en japansk metod för virkade eller stickade figurer och cupcakes, säger Sofie Berglund som också håller kurs i scrapbooking.

Fritz Forsgren leder en fotokurs, Caldon Thomas har danskurser och Sebastian Ahlman från Sundsvall visar och instruerar i le parkour. Kolla gärna in ”Sebastian Ahlman 2011” på Youtube och imponeras av hans färdigheter.

Konstnär Jenny Lundgren kör två pass, ett med måleri och ett med screentryck, och Helene Östlund håller en kurs i att sy sin egen balklänning. Dessutom blir det förstås massor med musik, bland annat chans att testa salsa med Öviks Latino Club.

– Man kan också se vår hip hop-studio och prova på att spela in, säger Tato Rivera i Musikhuset.

– Och jag visar hur man gör musik med sequencerprogrammet Sonar, berättar Patrik Lundstedt.

Allt under kulturprovningen mellan 13 och 17 är gratis men senare tar man entré till kvällens hip hop jam med Medina från Göteborg som huvudakt.

– Vi hoppas verkligen att det ska bli drag i lådan, säger Carina Nordin.

Publicerat