Ung kultur

Sjutton år och skitsnygg

Boktips från Parkbiblioteket.

"Sjutton år och skitsnygg" av Emma Granholm.

”Man är borta i två jävla veckor, och när man kommer tillbaka har allting förändrats. Varför? Jag har ingen aning. Nåt har hänt. Nåt måste ha hänt. För de beter sig annorlunda. Allihop. Diana, Suss och Hugo. Till och med Alexa – min flickvän.”

Felix är sjutton år och skitsnygg. Det vet han och det är hans mantra. Han är kaxig, självsäker och alla tjejer gillar honom. Men när han kommer hem från två veckor på Kreta med familjen har något hänt.

De andra har lärt känna Zäta, en mystisk kille som helt plötsligt är i centrum för allt och alla och som är ännu snyggare och kaxigare än Felix. Allt det Felix har haft och varit så säker på börjar glida omkring, han är till slut inte säker på någonting, inte ens på att Alexa verkligen älskar honom.

Men det är någonting skumt med Zäta. Varför vägrar han konsekvent att svara på några som helst frågor om vem han är och vad han kommer ifrån? Han säger ju inte ens hur gammal han är. Och varför fattar inte tjejerna att han egentligen är en skitstövel och har något på gång, något fuffens? Och kan han sluta limma på Alexa!

Publicerat