Du är här

2012-09-20 - Klotterplanket

Ord som gör skillnad

Så vill ja bara säga en kort och uttjatad mening dock mycket underskattad sådan.

 

Tänk vad en positiv mening kan göra skillnad, ett positivt ord som förmedlar glädje, kärlek eller en känsla av att man behövs eller inte är bortglömd.

Vill skriva detta för att jag för en dag sedan la märket till kraften i just en sådan mening.

 

Jag är mötesvärd denna vecka på bibelskolan vilket innebär att jag vaknar tidigare, fixar i ordning för lektionen i lektionssalen och försöker få saker att gå lite smidigare. Under den vecka man är mötesvärld sitter man inte heller på sin egen plats utan på speciella mötesvärds platser.

 

Så stod jag efter första lektionen och delade ut papper till mina klasskamrater då de gick in i salen för att ta sina platser. Så kom en kille som jag vanligtvis sitter bredvid på lektionerna för att få ett papper och i farten han gick förbi sa han: Vi saknar dig på vår rad.

Orden var förmodligen bara utav farten utan någon som helst tanke bakom eller större betydelse alls men de orden gjorde mig riktigt glad.

Och när jag sedan satt mig längst bak då lektionen började kom jag på mig själv med att känna mig riktigt uppmuntrad och jag kom åter igen ihåg hur lätt det är att göra folk omkring sig glada, det kräver inte mycket för jag tror knappast han kände sig utsliten och trött efter att han sagt det.

Jag tror ni lätt ser vad min poäng är.

 

Jag tänker ofta saker som jag egentligen borde säga. Man ser en vän och tänker: oj vad fin hon var idag. Och sedan glömmer man att säga det till henne. Eller bara ett ärligt: vad kul att se dig. Eller till och med en nick på håll som en hälsning. Jag menar det är lätt att få människor att känna sig sedda och glada men ändå är de många som känner sig osynliga och ensamma. Självklart måste detta komma från båda parter men ändå. Tänk så lätt man kan göra någon glad.

 

Och till Tim säger jag tack för din kommentar, även om de bara var av farten så gjorde det mig glad ^^

Dela med dig av denna artikel på: