Peters teknikblogg

Bloggtest: Navigons iPhone 4/4s-bilhållare och app

Jag har provat Navigons iPhone-app samt deras bilhållare för att se om det går att ersätta sin klumpiga navigator mot sin helt vanliga mobiltelefon - och det går det, med råge!

Varför krångla till det med att använda sin mobiltelefon som navigator?

Gladeligen bör den frågan ställas tvärt om - varför ha en navigator när man redan har en mindre dator med GPS i fickan?

Funkar det då?

Ja det gör det - med råge! 
Varför? Jo, en mobiltelefon idag (läs iPhone 4s) är så kraftfull att den totalt sopar banan med en billig navigator. Den har dessutom internetåtkomst, bättre GPS, kamera, och framför allt så är den mindre!

Navigon har gjort sin app för iPhone väldigt lik dess motsvarighet som finns i deras egna enheter. Man känner verkligen igen sig och eftersom telefonen har en så mycket bättre skärm och känslighet så ger den en otroligt mycket bättre helhetsintryck än vad den vanliga navigatörn gör.

Köper man Navigons bilkit så får man även med en hållare för vindrutan vilket i sig bara den är värt pengarna!

Vad är det som är bra?
Hållaren för bilen är som en skänk från ovan - och snygg!
Styrkan med iPhones skärm och snabbheten gör att den går otroligt smidigt.
Att just ha allt i ett, då man slipper ha två enheter i bilen.

Vad är mindre bra då?
Appen tar otroligt stor plats på telefonen vilket, för mig iaf, medförde att jag fick rensa lite innan jag fick plats med den. Samtidigt förstår jag att det skulle ta enorma mängder datatrafik via 3G för att ta hem all information.

Slutsaten då?

Behöver du en navigator men inte vill ha något extra, något plastigt i bilen som sköter jobbet? Köp Navigons design carkit  och njut! Det är värt det!

(Priset är ca. 400kr för hållaren beroende på var du köper den, dock behöver du köpa appen för ca 900kr för att få själva navigationen.)

Publicerat