Saga S

Världens största terränglopp!

Efter deltagande i Höga Kustens halvmaraton och Salomon Trail Tour vet jag att nattjobb och fallerande tränings-&-sömnrutiner KAN ta mig igenom distanser över 2 mil, men inför årets sista löplopp hade jag lyxen att vara (i princip) ledig fem dagar!

 





Uppladdning:

Efter Salomon Trail Tour kände jag att jag både behöver ta tag i träningen, sömnen och matvanorna (och därmed viktfrågan). För att jag ska känna mig uthållig men samtidigt stark och smidig vill jag helst väga ca 59kg. Vid det sista loppet vägde jag 62,5kg, vilket blev lite av en mental spärr. Dessutom hade jag sovit 4 timmar natten innan vilket självklart inte var idealt. Däremot kan jag ha otroliga svårigheter att sova ÄNDÅ om jag har något viktigt jag ska (MÅSTE!!) prestera på dagen efter, så hade jag haft bättre uppladdning inför maratonet och Salomon Tour hade jag kanske ändå inte kunnat sova så mycket. Inför Lidingöloppet är minimum sömn på natt 8 timmar per natt!

Hur som helst har jag lagt upp förberedelserna denna vecka utifrån lättare morgonmotion (flexpass på gymmet/promenad/yoga vid 07-08tiden) och därefter konsumera finmixade frukost-smoothies generellt bestående av:

4dl vatten

100gr sallad (minst)

1 banan

3 stjälkar selleri

1/3 gurka

1 tomat

1 äpple/kiwi/halv mango

½ lime

1 näve groddar

1 näve melonbitar

Denna toppar jag med lite russin när jag äter den, vilket jag blivit riktigt besatt av på sista tiden! Av denna mix blir det ca 3 rejäla glas och jag orkar bara 2 på samma gång och får dricka den sista efter ca 2h. Det är alltså först framåt eftermiddagen jag väljer att äta något annat än frukt och lättare grönsaker. Då försöker jag hålla det vegetariskt fortfarande då det är lättast för kroppen att bryta ner och fördela till cellerna. Jag äter gärna grönsaker i ugn/soppa eller liknande framåt eftermiddagen och köper ofta exotic snacks i form av yoghurtdoppade bananskivor som en liten motiverande energikick innan jag beger mig till gymmet.

Under denna vecka har jag försökt att lägga 10km löpning varje dag fram tills torsdag runt 14tiden, vilket är den ungefärliga starttiden för Lidingöloppet på lördag. Det är bra att veta hur kroppen känns vid en särskild tidpunkt och även att hur länge innan en uthållighetskrävande prestation det är lämpligt att äta/vilken mängd!

På måndagen kändes kroppen riktigt fylld av energi då söndagen endast bjudit på en promenad samt en hel del snask i diverse former till filmtittande och soffskvaller på kvällen.



Miltider under veckan som varit:

Måndag: 50min

Tisdag:   58min

Onsdag: 56min

Torsdag: 50min

Fredag, vilodag;1h powerwalk innan frukost

Nu är det fredag morgon och jag känner att laddningen har gått enligt planerna! Jag fuskade lite under tjejkvällen på onsdagen (blev lite sent och jag drack ett glas vin) och hoppade över morgonträning på torsdagen då vädret var en riktig pina! Men vågen visar i alla fall 60,5kg vilket jag är nöjd med och den sista mil-löpningen igår kändes också stark!

Denna morgon blev det en kylig men uppfriskande promenad runt Höglandssjön med vikter runt handlederna och lite skön peppande musik! Inom en timme kommer min skjuts och det är bäst att jag packar i ordning mig, för snart är det vi mot leran och tusentals armbågar!!

Publicerat