Ekonomi

Aktieägartillskott till Övik Energi

Styrelsen för Rodret i Örnsköldsvik AB föreslår att ge ett aktieägartillskott på 725 miljoner kronor till Övik Energi.

Styrelsen för Rodret i Örnsköldsvik AB har beslutat att föreslå kommunfullmäktige att utge ett villkorat aktieägartillskott om 725 miljoner kronor till Övik Energi. Kapitalet skall uteslutande användas för amortering av lån vilket ger bolaget förutsättningar att nå en långsiktig ekonomisk stabilitet. För kommunkoncernen innebär detta ingen ökad upplåning.

- Det är styrelsens övertygelse att vi nu ger bolaget förutsättningar för att verksamheten ska generera ett positivt resultat, säger Hans Selling, vd i Rodret. Personalen ska kunna känna trygghet för att på allra bästa och mest motiverade sätt fortsätta arbetet med att bygga ett stabilt och bra företag som vi ägare kan vara stolta över. Vi kommer att fortsätta arbetet tillsammans med Övik Energi att identifiera och minimera riskerna i bolagets verksamhet.

Beslutet i styrelsen har grundats på Övik Energis tidigare hemställan om kapitaltillskott samt de två oberoende utredningarna av finansiell och kommersiell analys av Övik Energikoncernen som har genomförts av KPMG och PwC.

- Detta är ett bra beslut som ger medarbetare, ledning och styrelse i Övik Energi arbetsro och möjligheter att fokusera på kärnaffären och de beslutade och kommande effektiviseringsprogrammen, till gagn för kunder och ägare, säger ordföranden i Öviks Energi, Mats Melbin.

Publicerat