Du är här

2012-10-06 - Utställning
Birgitta Nordin visar sin konst hos Galleri 22 på Fabriksgatan. Foto: Nils Ågren (bilden är beskuren)

Konstens vecka slutar

Idag, lördag 6 oktober, är sista chansen att njuta av vad konstens vecka har att erbjuda.

Konstens vecka har genomförts varje år sedan 1994. Den arrangeras av medverkande gallerier, föreningar, konstnärer och Örnsköldsviks museum och konsthall. I årets upplaga, som avslutas idag, ingår fem olika utställningsplatser.

På Galleri Lokomotiv visar 2010 års grafikstipendiat Lena Collin upp ett urval ur sin bildproduktion de två senaste åren. Camilla Bergmans ”Tid för skulptur” visas på Örnsköldsviks Museum & Konsthall, ”Livets Pärlor” med Monica Johansson, Christina Hammarström och Birgitta af Klinteberg finns på Ödbergska gården, Ute Timm och Helena Emanuelsson samsas på Två Fikon och på Galleri 22 ställer  Birgitta Nordin ut.

Som utställningsbesökare väljer du själv om du bara ska gå runt och titta på utställningarna eller om du även ska delta i Konstronden, som är en tävling där du kan vinna konstverk som skänkts av utställningsplatserna och konstnärerna. För att kunna delta fyller du i ett deltagarkort och besöker alla utställningarna. Du lämnar in kortet på det sista stället du besöker.

Konstronden är populär och lockar ca 700 deltagare i alla åldrar varje år. Den är ett bra sätt att föra ut konsten även på ställen där man kanske inte möter den annars och till personer som kanske inte brukar besöka konstutställningar i vanliga fall.

Dela med dig av denna artikel på: