Peters teknikblogg

Blogg: Test av AOC´s FullHD 22" USB-skärm

AOC har släppt en ny 22" skärm för att komplettera den mindre skärmen man har på en bärbar dator. Vad är det som gör denna så speciell då? Jo, den drivs helt av enbart en USB-kabel.

När man sitter med en bärbar dator och ska jobba med flera program samtidigt stöter man ofta på patrull i och med att skärmen, på sin höjd, är 15" stor. Varför gör man det då, jo programmet får inte plats så klart! 

Ni som har en bärbar dator vet också att ha en skärm på skrivbordet eller köksbordet medför oftast att man vill ha ett tangentbord och en mus, och vips har man en hel station som tar plats och inte liknar någonting. Vad gör man då?

En USB-skärm är helt fantastisk i detta hänseende.
AOC har tagit det till och med ett steg till genom att göra den hela 22" stor med FullHD-upplösning (1920x1080px), samt foten lätt att plocka lös.

Resultatet blir alltså en skärm som står helt perfekt i linje med den befintliga dataskärmen vilket medför att det känns naturligt att använda det inbyggda tangentbordet och musplattan.

Värt att säga är att en USB-skärm inte alltid är det bästa valet. Ska man spela upp FullHD-film eller andra snabba animationer hänger skärmen inte riktigt med. Det är ju trots allt "bara" en USB-kabel all information ska skickas igenom.

Slutbetyg - 7 7 7 7 7 7 7

Jag måste få ge denna skärm sju 7:or av sju möjliga - Toppbetyg!
Det enda som fattas i lådan den kommer i är en juste väska man kan förvara den i då man inte behöver den, eller när man vill släpa med den på ett möte eller liknande.

Pris: 1890:- (närmast finns den hos elgiganten)


Dagens Spotify-låt:

Edguy - Down To The Devil

Stay tuned!
Publicerat