Hockeybloggen

Sista matchen på roadtripen och sammanfattning av del 1!

MODO gör sin sista match på sin roadtrip och möter Rögle i Ängelholm. Ett Rögle som kämpar för livet kommer göra allt för att lugga MODO på tre points. Listar även det bästa från de 11 första omgångarna.

Vi börjar dock med AIK-matchen som blev en överkörning. MODO sänkte råttorna ganska enkelt och det var skönt (!) att Steen inte gjorde några poäng faktiskt. Ja, fokus har varit på att han var ruggigt bra och det har han. Inget snack om det, men faktum är att hela laget känns grymt stabilt och Rögle får vara riktigt bra om man ska vinna ikväll.

***

Nu är det en femtedel spelat av serien och vad har varit bra? 

1) Starkbaum. Det som jag var helt övertygad om att det var den svaga länken har visat sig vara det minsta problemet. Skönt också att Alsenfeldt fick gå in och göra en bra match. Å andra sidan så är det lätt att vara målvakt med ett bra försvar.

2) Steen. Kommentarer överflödiga. Han har lyft MODO:s spel enormt och kommer att bli saknad om det blåser igång därborta.

3) Richie Regher. Äntligen en PP-back som motståndarna tvingas lägga extra fokus på...

4) Susse. Har producerat poängkungar på löpande band; Morrison, Zucca, Skröder, Danielsson... och nu Spina! En gemensam nämnare och troligen seriens mest underskattade. 

5) Värvningarna. Säga vad man vill, men de som tagits hit har levererat. Alla i topp i poängligan är nya. Starkt jobbat av Näslund/Forsberg. 

6) Ludde Byström. Härligt med en egen produkt som målade och jag ser gärna att man satsar mer på Byrström än exempelvis Stehlik. Vi har grymt bra backar...

7) Ritola. Kändes som ett nyförvärv när han kom in och det är få som håller puck som honom...

8) Spelet. Det känns som alla förstått sina roller och köper det rakt av. De senaste årens ängslan är borta (frånsett andra halvan ifjol) och alla vet exakt vad man ska göra därute.

Ja, det finns mycket mer och det är fortfarande mycket mer kvar så innan November-uppehållet kanske det är orättvist att spekulera så mycket. Då bör serien ha satt sig hyfsat också så då tar vi en rejäl genomgång. 



Publicerat