Mat & dryck

Märta Grundberg fyra i Årets Konditor 2012

Nyligen korades Årets Konditor under Chokladfestivalen på Nordiska Museet i Stockholm. Inför flera tusen besökare slutade Märta Grundberg från Örnsköldsvik på en delad fjärde plats.
Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen arrangeras av Sveriges bagare & konditorer för att lyfta det hantverk som dagligen sker på landets alla konditorier och för att ytterligare stimulera utvecklingen och kreativiteten inom branschen. Efter den sex timmar långa finalen stod slutligen Cecilia Andersson, chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm, som vinnare. Förutom den ärofulla titeln Årets Konditor, tillika Svensk Mästare i konditori, tilldelas vinnaren ett stipendium på 40 000 kronor.

– Finalen var en fantastisk uppvisning i vårt kreativa hantverk. Den tekniska skickligheten och estetiska begåvningen som inte bara vinnaren utan alla tävlande visade upp är till stor njutning för både öga och gom. Aldrig tidigare i tävlingen har det varit så tätt mellan första- och femteplats men samtidigt var vinnaren självklar säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, som arrangerar tävlingen Årets Konditor.

På andra plats kom Lina Tollemark från Kalmar, konditor/chocolatier på RC Chocolat i Sigtuna och trea blev Jessica Sandberg från Bjurholm, chefskonditor på Nya Konditoriet i Umeå. På fjärdeplats kom Märta Grundberg från Örnsköldsvik, i dag på PM Bröd & Sovel i Växjö. Hon delade fjärdeplatsen med Sylvain Marron från Lyon, chefskonditor på Sylvain Marron AB i Göteborg.
Publicerat