Hockeybloggen

Tuff uppgift väntar i Luleå.

Det blir lite av Norrlandsderby då MODO beger sig upp till Norrbotten för att ta sig an Luleå. Det blir troligen en jämn match och troligen lite grinigt också...

Det brukar vara jämna matcher dessa emellan och ofta ganska målsnålt. Luleå är tight uppe i Coop och MODO måste hitta nyckeln för att dyrka upp försvaret. Med Frölunda matchen på näthinnan så är man säker sugen på tre poäng, men det finns en motståndare också. 

Luleå har bara släppt in 18 mål i år och vid seger går man om MODO i tabellen så att det blir tufft råder det inget snack om. De är säkert också ruskigt revanschsugna efter förlusten mot råttorna på Hovet.

*** 

Starkbaum bör få chansen från start.

*** 

Förre MODO-iten, Anton Hedman, kommer garanterat "fysa" och försöka tackla så gott det går. Han har förövrigt redan tacklat dubbelt (!) så mycket som närmsta medspelare. Om det säger mer om medspelarna eller Anton låter jag vara osagt, men taggad kommer han garanterat att vara - som vanligt!

***

Fortsätter Steen-linen att leverera? Ja, jag hoppas det för det kommer att behövas. 

***

Äntligen har det hänt någonting i strejken borta i NHL. Ägarna kom med ett bud på 50/50 split samt backade på en del punkter och nu tror jag att detta kan komma att lösas. Det är naturligtvis inte exakt vad spelarna önskat, men faktum är att det inte är ett skambud utan ett helt ok bud om man lyssnar med folk därborta. Å andra sidan beror det väl på vem man frågar...

Troligen är att de (spelarna)  är angelägna om att börja förhandla på allvar nu. Om inte tror jag faktiskt att opinionens pendel svänger över till ägarna om den inte redan var där bland fansen. Detta tror jag också spelarfacket känner. Det kan göra att det kommer till ett snabbare avslut än väntat.

Se nu till att rädda säsongen. Det finns bara förlorare med en strejk i världens bästa hockeyliga. Det tycker kanske förvisso inte kassörena i MODO och Frölunda, men det är en helt annan historia.

***

Håll ett extra öga på i Luleå; Toni Koiviso, Niklas Olausson och Anton Hedman.

I MODO; Alexander Steen, Ladislav Nagy och Richie Regeher.


Tips: 2-2


Publicerat