Samhällsinformation

Webbplats om cancer vill nå fler

”Cancer. Ett ord. Tusen reaktioner.”
Nu sjösätter Västernorrlands landsting en kampanj med det namnet i syfte att öka kännedomen om webbplatsen 1177.se/cancer.
1177 är en nationell tjänst som drivs av alla landsting och regioner i samverkan. 1177 är dels ett telefonnummer för sjukvårdsrådgivning, dels en webbplats – och på den webbplatsen finns den temaavdelning om cancer som kampanjen berör.
– 1177.se/cancer ett bra alternativ för patienter och anhöriga som vill läsa mer om cancer, säger Lena Carlsson, verksamhetschef för onkologi och diagnistikcentrum.
 
Varje år gör svenska folket 15-20 miljoner sökningar relaterat till ordet ”cancer” på internet. Behovet av information är stort. 1177.se/cancer erbjuder både patienter, anhöriga och vårdpersonal ett kvalitetssäkrat innehåll i form av faktatexter, filmer, intervjuer och reportage kring frågor som rör cancer. 
 
Syftet med sajten är att öka människors möjlighet att enkelt skaffa sig kunskap om cancer, och vara en plats där cancersjuka och deras närstående känner sig mindre utsatta och ensamma. 1177.se/cancer fyller särskilt en funktion för alla som befinner sig i början av vårdkedjan, då informationsbehovet och oron är stor och när den kontinuerliga kontakten med vården kanske ännu inte är påbörjad. 
 
Liksom vid tidigare marknadsföringsinsatser för 1177.se, ligger kampanjens fokus på att öka kännedomen om tjänsten hos befolkningen. Den tar specifikt sikte på 45–65-åringar som söker information om cancer för att de själva eller någon närstående har drabbats. Men även material som riktar sig till vårdpersonal har tagits fram, bland annat en guide med tips kring hur man kan använda 1177.se/cancer i mötet med patient och närstående i olika faser och situationer. 
 
Kampanjen pågår under hösten 2012.
Publicerat