Ung kultur

Min

Boktips från Parkbiblioteket

"Min" - av Joanna Kenrick

Matt har varit kär i Shelly i flera år, ända sedan de båda var tolv. Ibland får han ett leende av henne som hon inte ger till någon annan, men han har aldrig vågat säga till henne hur han egentligen känner. Han är alldeles för blyg.

Men när bästa kompisen Pete blir tillsammans med Shelly känner Matt att det här inte funkar längre. Så snart han får en chans att prata med Shelly ensam ber han henne att göra slut med Pete och bli tillsammans med honom istället. Shelly fattar ingenting – Matt har ju aldrig någonsin visat att han är intresserad av henne!

Någon dag senare får Matt höra att Shelly gjort slut med Pete, och hans hjärta vill nästan explodera. Hon gjorde slut! Det måste ju betyda att hon gillar honom, eller hur? Och snart är det fest. Det är Matts stora chans!

Men efteråt är ingenting som han tänkt sig. Shelly vill inte prata med honom, hennes kompisar är arga, till och med Pete skäller ut honom. Men hon var ju intresserad! Hon ville ju vara med honom! Hon var ju hans!

“Min” är en av Ö-viksförlaget Argassos nya ungdomsböcker i serien Läsvänligt, med extra luftig text och få rader per sida. Det är en liten bok som berör en svår fråga, och som absolut kommer att fungera bra som en språngbräda till diskussioner om etik, moral och rätten att alltid säga nej och bli hörd.

Publicerat