Du är här

2012-10-23 - Peters teknikblogg
  • Foto: www.theverge.com
  • Nya tunna Macbook Pro 13" med Retina-skärm. Foto: www.theverge.com
  • Foto: www.theverge.com
  • iPad Mini med en skärm på ca. 8 tum. Här i jämförelse med den "stora" vanliga 10" ipadmodellen. Foto: www.theverge.com

Blogg: Så där på en tisdagskväll...

Apple har släppt nytt. Och som tidigare i år har man inte direkt hållit i handbromsen, utan gasat på rejält! Vi fick en ny, supertunn iMac, Ny Retina Macbook Pro 13", ny iPad Mini med 8" (7,9) skärm osv..

Vad är det som är så fantastiskt och nytt den här gången då?

Ny iMac 21,5" och 27"

iMac är Apples allt-i-ett-dator som fram tills nu absolut inte varit tjock på något vis, snarare tunnare och bättre än det mesta i sin produktkategori. Nu däremot har man klivit upp ett steg när det gäller både utseende och prestanda.

Skärmen är ute i kanten bara 5mm tjock (som ni ser på första bilden ovan) och nu har dom även slopat DVD-spelaren för att kunna göra datorn tunnare.

De tekniska specifikationerna hittar ni här!

Ny Macbook Pro 13" med Retina-skärm

Som jag tidigare i år har skrivit så har Apple börjat utrusta sina bärbara datorer med så kallade Retina-skärmar. Dessa skärmar har fyra gånger så många pixlar än dess föregångare och nu har turen landat på 13"-modellen av Macbook Pro.

Förrutom den näst bästa skärmen (strax efter 15"-modellen) så är den nya datorn utrustad med såväl starkare processor som mer RAM-minne, smalare och lättare design, HDMI-ut, dubbla Thuderbold-utgångar och USB 3.

Ny iPad Mini

Ja, de som följer teknikvärlden en del har säkert sett och hört om att det snart ska komma en mindre iPad - och det gjorde det ikväll!

Det nya formatet är såklart tunnare, mindre och exklusivare. Skärmstorleken är på ca. 8" (7,9 för att vara exakt) men det yttre skalet är mindre och tunnare än konkurrenterna som "bara" har 7"-skärmar.

Mer info och bilder hittar du här!


Dagens Spotify-låt:

Bob Dylan - Like A Rolling Stone

Stay tuned!
Dela med dig av denna artikel på: