Du är här

2012-11-06 - Peters teknikblogg
Kritikerna verkar eniga. Microsoft Surface med Windows 8 RT håller inte riktigt hela vägen..

Blogg: Tyvärr verkar Microsofts nya läsplatta/dator inte hålla måttet

Teknikrecensenterna där ute verkar vara relativt eniga - Windows RT håller (tyvärr måste jag faktiskt säga) inte måttet.

Vad är Windows RT?

Windows RT är Microsoft egna läsplatta/bärbara dator som de nyss lanserat och börjat sälja (främst i USA).

Det konstiga med Windows RT är inte själva idén utan vad den har blivit. Idén är att den ska vara en läsplatta med väldigt stora och lättförståeliga knappar men som man kan sätta fast ett väldigt smalt och fint fodral som i sin tur agerar som tangentbord och musplatta. Helt plötsligt ska man då sitta med en fullt kompatibel bärbar dator som är tunnare än något annat och livet är frid och fröjd.

MEN, tyvärr verkar det inte fungera riktigt hela vägen. En Windows RT klarar, likt en iPad, bara att köra specialgjorda program som man köper via en programbutik. INTE vanliga gamla hederliga PC-program som många trodde.

Nästa problem är att det, trots ett touch-vänligt gränssnitt, finns ett vanligt "skrivbord" så som en gammal vanlig dator har men utan start-knappen nere till vänster. Detta är jag, och väldigt många andra, övertygad om att det både förvirrar och frustrerar gamla Windows-användare mer än nödvändigt.

Sist men inte minst så är Windows RT näst intill helt omöjlig att ha i knät som en bärbar dator. Var har man annars en bärbar dator 98% av tiden? Dumt!

Lycka till Microsoft, men tyvärr tror jag ni kan få det lite halvsvårt...


Dagens Spotify-låt:

Van Morrison - Days Like This

Stay tuned!
Dela med dig av denna artikel på: