Du är här

2012-10-30 - Samhällsinformation

Lukt vid renovering av avloppsledningar

I samband med Mivas pågående renoveringsarbete av avloppsledningar finns det risk för obehaglig lukt.

För att säkerställa drift och funktion kommer Miva under veckorna 44 och 45 att genomföra renoveringsarbete av avloppsledningar på följande områden i kommunen: Solvägen och Ekorrvägen i Kroksta, Vallvägen i Domsjö, Västerlånggatan i centrala Ö-vik, Västerhus, Alviksvägen och Bruksvägen i Köpmanholmen, Molidenvägen i Moliden samt Husbyn.


Avloppsledningarna kommer att renoveras med en metod som kallas infodring. Det innebär att de inte behöver gräva fram ledningarna i marken, utan att de istället lägger ett nytt rör i det gamla röret. Alla anslutande ledningar från villor och fastigheter ansluts sedan genom att ett robotverktyg transporteras in i den nya ledningen och fräser upp anslutningspunkterna.

Ofarlig lukt av plast och rökutveckling

Arbetet medför lukt av plast som är helt ofarlig i den koncentration som förekommer utanför den direkta arbetsplatsen. Ofarlig rökutveckling från ett så kallat ångtorn kommer också att uppstå.

Dålig lukt i din fastighet

Saknas det vatten i något av dina vattenlås (t ex golvbrunn) kan det medföra att lukt av plast även uppkommer i din fastighet. Lukten är helt ofarlig. Öppna kranarna i anslutning till vattenlåsen och låt vattnet rinna i någon minut samt häll vatten i dina golvbrunnar så fungerar vattenlåsen som de ska igen. Den dåliga lukten kan därefter vädras ut. Men tänk på att vänta med vädringen om dina fönster ligger nära den ånga som kan bildas under renoveringsarbetet.

Källa: miva.se


Dela med dig av denna artikel på: