Saga S

Happy Tattoo-ween! …eller Halloweentema på levande canvas

Ni kanske undrade varför jag i inspirationssyfte tittade på flera av Tim Burtons filmer nyligen? Jo, för omkring en månad sedan bokade jag in dagens spa behandling hos Markus Nilsson på Big Street Tattoo i Örnsköldsvik...

 

Visserligen står spa för ”Salus per Aqua” (hälsa genom vatten), men som många känner till kan kroppsbehandlingar av varierande slag ha olika samt tämligen fysiskt krävande karaktär. Att tatuera sig anser jag vara något man längtar till och njuter av. Det sätter fart på ens kreativitet och fantasi samtidigt som det aktualiserar en stund av smärta genom sin egenskap av (för mig åtminstone) övergångsprocess. Jag tatuerar mig vanligtvis i stunder av vilsenhet då jag söker hitta tillbaka till mig själv och ”ta befäl över min kropp” som det i terapeutiskt syfte skulle kunna formuleras. Detta kan låta aningen självdestruktivt, men tvärtom tycker jag att en genomtänkt, (ofta väl) förberedd och tålmodigt utförd tatuering är ett konstruktivt sätt att bearbeta tankar och gå vidare i sitt liv. Den är ett tecken på personens styrka och ofta även intresse beroende på valt motiv!

Tatueringar räknas generellt sett som permanenta (trots att de flesta av oss är medvetna om att de i omgångar i princip helt kan blekas/tas bort med hjälp av laser). Självklart behöver därför beslutet att skaffa en tatuering övervägas noga! Symboliken i mina tatueringar är hög och jag använder snirkliga törnen och udda figurer med inspiration från otaliga av Tim Burtons filmer för att spegla min egen personlighet och syn på saker. Motiven står för känslor och upplevelser samtidigt som de för mig är otroligt estetiskt tilltalande i en lite enslig och gotisk stil.  Det svarta och det vita blir kontraster vi pendlar mellan varje dag, medgång och motgång; men ständigt behöver vi röra oss framåt!

I denna mörkrets inkräktande årstid kände jag att Halloween fick uppmärksammas i nålens verk. Den gäckande pumpan med slingriga rötter kan tolkas som att jag förändrat min kosthållning till att fokusera frukt och grönt i början på nästan varje dag sedan flera månader tillbaka, samtidigt som den självklart kan ses enbart som denna månads utklädningsbus! Fladdermössen och paraplyet som tornar upp sig över Johny Depp-karaktären jag har ovanför pumpans dagsfärska placering kan relateras till smidiga och snabba djur i natten (att jag börjat jobba på O’learys och fått många nya perspektiv på livet och tidiga morgonstunder?) samt något att söka skydd under/bakom (vampyrer överlever t.ex. inte solens strålar). Paraplyet är ämnat att ”misstolkas” som en fladdermusvinge likt Batmans utstyrsel och vidare spinner mina tankar när jag skissar och förenklar samt måttar in figurerna på min kropp. Sedan övergår processen/ritualen i ett givande och tagande med artisten som utför bläckinskriptionen på min rörliga canvas. Killarna som tatuerar på Big Street Tattoo har lite olika inriktningar i sin konst och ni kan ge nöje åt era ögon på deras hemsida:

www.bigstreettattoo.com/

Ikväll är det däremot Halloween-maskerad-tema på O’learys och jag ska strax försöka peta i ”Twilight-linserna” jag köpte till förra årets upptåg (då jag var utklädd till mumie på en hemmafest). Lite kul måste man ju få ha på jobbet!!

Och imorgon… Ja då anländer mina föräldrar till stan för vidare ”trick-AND-treat” haha!

BUUUUUU!!!
 
Publicerat