Hockeybloggen

Olsson med veckans hockey7a

LHC blev andra lag i rad som nollade MODO i deras egen borg. Många likheter fanns i denna match som den mot FBK. Att Steen utgick gör naturligtvis saken inte bättre...

Det blev nästan en repris på tisdagens match. Även denna startade med en tavla av Alsenfelt och sedan fick MODO uppförsbacke. Dock skapar man en hel del och krigar, men har svårt att komma till. Gästerna kontrollerade händelserna bra i slutet och det var absolut inte orättvist. 

Det finns nu två stora frågor för Uffe och ledarstaben att lösa. Hur kommer vi upp på spåret igen samt vem ska vakta kassen imorgon?

På den första finns inga mirakel naturligtvis. Det är stenhårt jobb som gäller och hoppas att man får lite puckstuds med sig så att energi kommer in i laget. Att man sedan kan få göra nåt mål först brukar också lösa många nervknutar. Har själv stått i båset många gånger då man hamnar i dessa lägen och man kan känna sig ganska maktlös. Det är inte det att MODO vill mindre eller inte kämpar tillräckligt. Det låser sig helt enkelt, men det kan vara så lite som gör att det vänder och att laget har kvalité är det inget snack om. Det har man bevisat tidigare. 

Då det gäller målvakterna är det knivigare och här måste man nu gå på lite känsla och där är nog Masken den som bäst vet var han har sina adepters. Jag skulle slängt in Starkbaum nu, men som sagt är det nog Uffe och Masken som vet bäst var de har sina målvakter mentalt just nu...

***

Veckans sjua:

Svackan: MODO spelade bländade hockey för ett tag sedan. Tre förluster denna vecka och strecket närmar sig oerhört fort...

Stjärninvasionen: Micke Johansson i Karlskoga, Hagelin och Matt Reade lyfter SSK, Backlund och Berglund i Västerås och många fler gör allsvenskan glödhet, men i topp så ligger klassiska Leksand! 

Tre kronor: "Bara" Ahnelöv från MODO kom med, men det tror jag Uffe är ganska nöjd med i ärlighetens namn. Laget har en del att jobba på under breaket.

MODO-dam: Förra veckan hyllades dem och det finns ingen anledning att inte göra det nu heller. Dock kom första förlusten och den magiska sviten är bruten. Bara att börja på en ny!

Junioren: Handen på hjärtat. Hur många visste vem Mattias Janmark-Nylén var innan succén mot MODO? Det positiva med NHL-konflikten är att det verkar som man släpper fram fler juniorer som får förtroende. Det finns massor att kika på nu i elitserielagen. Ska bli kul att följa Fantenberg framöver också!  

Storstadshockey: Vad händer i Malmö, men framförallt i Djurgården? Malmö är man på nått sätt "van med att de sladdar", men mesta mästarna ser väldigt ihåliga ut och får det inte alls att stämma och Landeskog-boosten är helt borta verkar det som. Kan kanske vara läge med ett skifte i båset där snart, men samtidigt så är det nog många i den föreningen som bör rannsaka sig själva.

J-20: Kan tänka mig att det jublas ordentligt i Timrå efter att man spöat MODO i veckan - igen! Lagen lever i helt skilda världar då det gäller det ekonomiska, men det syns inte i tabellen. Att sedan Philip Andersson (som spelade i MODO ifjol, men ej fick förnyat förtroende) gjorde första målet känns nog extra skönt för honom. Släkten är värst heter det väl...

***

Derby imorgon och lita på att det kommer ett toktaggat Timrå ut på planen. Här gäller det verkligen att MODO är med direkt då medelpadingarna troligen kommer försöka gå på knock direkt. Faktum är att OM MODO förlorar så skiljer endast tre poäng ner till Timrå under strecket....

För det första. Att förlora mot Timrå är bland det värsta som kan hända, men en förlust imorgon kommer svida extra mycket...

Please.....WIN!

***

Lumberjacks åker ned med tre bussar imorgon så räkna med ett bra tryck på läktarna. Fansen kommer ge 100% och gör spelarna detsamma så kan det bli en rolig eftermiddag!

Publicerat