Världsklass-bloggen

Tågtankar

Det är torsdag och vi sitter på tåget mellan Örnsköldsvik och Umeå. Tåget är nästan fullsatt och mörkret utanför tränger på. När man reser får man som bekant också tid att reflektera.

 

Våra tankar vandrar till de incheckningsveckor som vi just har haft och alla spännande projektidéer som finns inför 2013. Det är otroligt roligt att kunna konstatera att antalet aktiva och engagerade i utvecklingsarbetet hela tiden ökar. Att döma av incheckningarna så är det också nya personer och verksamheter som upptäcker möjligheten att delta i Örnsköldsviks utveckling.

Vi är övertygade om att det i alla sammanhang finns människor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling. Det är inget som är unikt för Örnsköldsvik. Men det som speciellt är det samverkansklimat vi skapat och de möjligheterna som finns för alla att vara med. Det enda vi kan vara säkra på är att morgondagen ser annorlunda ut än gårdagen och att vi aldrig fullt ut kan förutse vad som ska hända. Kan vi då påverka utvecklingen egentligen? Ja det kan vi, men då måste så många som möjligt vara med och sätta en riktning.

Genom att tro på att allt löser sig av sig själv eller att nånannan ska ta ansvar kommer man ingen vart. Eller i varje fall inte dit man själv önskar. Om vi däremot slår våra kloka huvuden ihop och blir medvetna om hur omvärlden ser ut, kan vi styra vårt agerande så att vi om 10 år kan blicka tillbaka och konstatera att vi gjort en fantastisk utvecklingsresa tillsammans.

/ Frida och Vanja

Publicerat