Skola & utbildning

Andraklassare från Ö-vik får följa med till rymden

”Allting ryms i rymden” är en nyskriven skolpjäs som under november spelas för andraklassare runt om i norra Sverige.
Den 13-14 november har turen kommit till elever i Örnsköldsvik. Föreställningen, som stöds av Rymdstyrelsen, ska på ett lekfullt sätt lära eleverna om vårt universum.  

Den 13 november visas pjäsen för årskurs två på Domsjöskolan, den 14 november på Hållänget. Samtliga föreställningar spelas klockan 9.00 samt 10.30.

I ”Allting ryms i rymden” får eleverna följa med kontorsarbetande Therese och Peter från den grå vardagen till en fantasifylld resa ut i rymden.

– Pjäsens tema, universums oändlighet, hoppas vi väcker elevernas kreativitet och kunskapstörst, säger Therese Dahlberg som både skrivit manus och är en av skådespelarna.

Till pjäsen finns också en lärarhandledning som gör att lärarna och eleverna, efter föreställningen, kan förflytta sig från eggande rymdfantasier till ökad förståelse för jorden och vårt planetsystem.

Totalt spelas 40 föreställningar av ”Allting ryms i rymden”, från Piteå i norr till Falun i söder. När turnén är över kommer pjäsen att finnas som radioteater med bildspel och lärarhandledning för alla skolor som vill använda materialet i undervisningen.

– Vi hoppas att vi på detta sätt kan ge fler barn möjlighet att intressera sig för rymden i tidig ålder då rymd är ett spännande och roligt ämne som kan introducera elever till alla former av naturvetenskapliga ämnen, säger Johan Marcopoulos, informationsansvarig på Rymdstyrelsen.

Pjäsen är producerad av Source of Dahlberg och Teater Scentralen och projektet finansieras av Rymdstyrelsen. Skådespelare är Peter Mörlin och Therese Dahlberg.
Publicerat