Saga S

De vi möter...

Ner till Fjällräven Center kan man styra sina steg för att skrika sig hes i ett hav av hockeysupportrar, man kan skratta och underhållas av konserter eller shower och sedan en tid tillbaka kan man även njuta av konst som berör!

 

Han, hon, hen? Vad du än väljer att kalla den eller de individer du möter varje dag lämnas ett avtryck hos dig. Varje dag förändras du; du lär dig nya saker och ges nya perspektiv att tolka verkligheten.

Igår hölls en vernissage av Anna Grundberg, en lokal konstnärinna, i Resturant Victorys ingång. Utställningen i miniformat benämns ”Möten” och beskrevs i den på plats tillgängliga lilla broschyren med ord som ”Möt varje människa i det verkliga livet. Fundera över vad just hen förmedlar till dig. Alla som du möter påverkar dig och du påverkar dom.” Att med dessa ord i bakhuvudet betrakta färggranna canvas och stilrena, konturstarka skisser blev lite av en aha-upplevelse för mig. Varje människa betyder verkligen något. Av varje människa vi möter tror jag att vi tar en liten del. Den där delen vi vill ha själva, den där delen vi vill VARA själva. I mångt och mycket är det nog andras driv och engagemang vi dagligen jagar. Andras individers glimt i ögonen och talangfullhet på otaliga områden… Utan att vara medvetna om det är jag övertygad om att vi strävar framåt och samtidigt spretar med fingrarna åt alla håll för inspirerande riktlinjer.

En fascinerande tanke tycker jag, i vår stundtals kalla värld fylld av ekorrhjul som spinner på högvarv. Höjer vi bara huvudet en aning och öppnar ögonen lite mer ordentligt så ser vi mer än den grusiga vägen under skorna…

Publicerat