Hockeybloggen

Tuff bortamatch och veckan som gått...

Regerande mästarna Brynäs väntar och lita på att det kommer bli tufft. Ni minns väl senaste holmgången mellan de två i Ö-vik...?

Lättare uppgifter kan man ha, men i det läge MODO är nu så finns det inga lätta matcher överhuvudtaget. Tuff förlust senast mot Skellefteå och stundtals var man galet utspelade. Å andra sidan spottade man upp sig rejält på slutet, men om det berodde på att SAIK slog av på takten låter vi vara osagt.

Håll ett öga på Gunderson. Får galet mycket förtroende och förvaltar det på bästa sätt. MODO-dödaren Holmqvist i målet? Troligen! Bryäns är nollade två gånger i rad på hemmaplan nu och måste vända skutan. Gör de det redan mot MODO?

***

Veckans sjua:

Kronorna: Tuffa matcher för kronorna i Karjala och stora problem för Mårts vilka han ska ta ut. OM NHL kommer igång så kan han nog glömma alla NHL-proffs och då är det bara att börja om och bygga... 

Publiken: Vart är ni? Bara MODO och Luleå ökar  snittet från ifjol. Annars är det rekordlåga siffror, men å andra sidan känns som tidigare nämnt att allsvenskan är mer intressant emellanåt...

Strejken: När det lät som att en lösning var nära så tog det inte lång tid från att de är ännu längre från varandra. Verkar inte bli en snabb lösning. Bedrövligt! 

Conny: Strömberg till Tingsryd. Man slutar aldrig förvånas...

Junioren: Possler gjorde ett mycket fint mål och där kan det bli nåt framöver! 

Djurgården: Situationen blev ohållbar och Challe lämnar. Hans fel? Nej, men det är alltid enklare att kicka tränaren än 20 killar. Men samtidigt tycker jag Challe skulle fått ut mer av det material han har. Sedan är det så att ALLA vill slå DIF och nån extra tändvätska behövs ej. Fråga grabbarna i MODO hur det var i kvalserien.... Dock är det nåt man ska klara om laget ska upp. Dock är det låååångt kvar på säsongen.

Garpen: Garpenlöv har börjat skriva krönikor. Bra sådana och i den sista fick han mothugg av Mike Hellber då han sa att Elitserien är en farmar-liga till NHL och KHL, men att nu finns också hotet i andra europeiska ligor. Man kan självklart se det på olika sätt, men i mina ögon är Elitserien fortfarande nummer tre även om det finns ett par väldigt skickliga lag, men inte lika många som här. Däremot ska man ta de andra på allvar då det börjar bli mer och mer business och kapitalet finns därnere...

***

Brynäs vinner med 3-1 och bryter deras dystra noll-svit hemma...

Publicerat