Ung kultur

Sommaren jag blev vacker

Boktips från Parkbiblioteket

”Sommaren jag blev vacker” av Jenny Han

Det här är sommaren när Belly fyller sexton. Precis som alla andra somrar tillbringar hon den med sin mamma Laurel och storebror Steven i sommarhuset i Cousins Beach, New Hampshire.

Sommarhuset tillhör Susannah, Laurels bästa vän, och där finns även Susannahs två söner, Conrad och Jeremiah. Conrad är äldst, Steven och Jeremiah ungefär jämnåriga, och Belly är minstingen. Och har så alltid varit. Tre killar och en lillasyrra, gissa om hon någonsin fått vara med?

Nä. Eller jo, om de andra har kunnat tråka henne, retas eller skrämma henne, har hon fått vara med. Typiskt syskontjafs mellan alla tre killarna och Belly, alltså.

Dessutom har Belly så länge hon kan minnas varit kär i Conrad, hon har alltid vetat att han är den ende för henne och inte ens de senaste åren har hon brytt sig om någon av killarna där hemma, klasskompisar eller bästisen Taylors pojkvänsförslag. Bara Conrad. Som aldrig har tittat åt “lilla Belly Button”.

Men den här sommaren är inte som de tidigare. Den här sommaren kommer saker att förändras och ingenting kommer någonsin att vara som förut när den är över. (Och som tur är finns det en fortsättning – ”Ingen sommar utan dig”.)

Publicerat