Nyheter/Reportage

Eurocon Analyzer blir PulpEye

Ö-viksföretaget byter namn och ökar expansionen utomlands.

Eurocon Analyzer AB, leverantör av online mätutrustningar som PulpEye, KappaEye och ScanChip till pappers- och massaindustrin, byter namn till PulpEye AB. Namnbytet ger en tydlighet och stärker den inledda expansionen på fler marknader.

– Vi har kommit till en tidpunkt när ett namnbyte från Eurocon Analyzer till PulpEye är en logisk följd av att våra online mätutrustningar är starkt förknippade med vår massaanalysator PulpEye, säger Öjvind Sundvall, vd för PulpEye AB. Namnbytet underlättar när vi nu lägger in nästa växel, vilket innebär en ökad expansion till allt fler länder.

– Naturligtvis fortsätter vi vårt samarbete med styrningar tillsammans med Eurocon. Eftersom det inte finns några ägarsamband mellan Eurocon och PulpEye, blir det också enklare för kunderna att veta vem som gör vad.

PulpEye (tidigare Eurocon Analyzer) är ett innovativt mätteknikföretag som fokuserar på online-applikationer och tjänster för den globala massa- och pappersindustrin. Huvudprodukter är PulpEye massaanalysator (www.pulpeye.com) och ScanChip flisanalysator. Huvudkontoret finns i Örnsköldsvik. Försäljningskontor finns i Örnsköldsvik, Ottawa och Vancouver. Servicekontor finns dessutom i Sundsvall och Västerås.

Publicerat