Hockeybloggen

Serieledarna på fall samt veckans hockey-7a

HV71 är aldrig en lätt uppgift och det blev det inte nu heller. Däremot börjar MODO hitta tillbaka på allvar till det som gjorde de framgångsrika tidigare i år och trepoängaren var välförtjänt.

Efter flera matcher då man gett motståndarna handicap med ett tidigt mål i baken så var det full fart framåt direkt och ledning med 2-0 efter första var inget att säga om. I andra var det däremot omvända roller och HV71 visade varför de leder serien och matade på det som gick. Två mål blev facit och hela 23 (!) skott mot Starkbaum. Med tanke på den utvecklingen var det därför otroligt skönt och psykologiskt när Skröder rakade in ledningspucken och efter det tycker jag man kontrollerade händelserna bra på banan...

***

Oroväckande med Sundströms skada. En sträckning kan vara illa, men vi hoppas han är tillbaka snart. Hur många lag hade klarat skador på följande tre centrar: Niklas Sundström, Alexander Steen och Samuel Påhlsson....

***

Roligt att Madsen fick göra två. Har alltid gillat han för sitt uppoffrande spel. Ger alltid max, men har stundtals i år fått lite mindre istid, men visade verkligen nu att han är att räkna med! Kul!

***

Hann nån reagera över hur många sekunder det tog från det att Per Ledin körde över Starkbaum tills det att han var inne i HV-båset? Oväntat? Nej.

***

Veckans sjua:

Skadorna: Sundström också skadad. Ska det aldrig ta slut? Tre i mitt tycke landslagscentrar på läktaren...

Överfallet: Martin Sandgrens i tackling på Niklas Jadeland såg i första läget ut att vara riktigt bra om han än kom med en grym fart, men när man ser reprisen då han hoppar samt höjer armbågen mot huvudet så kan jag nog, för första gången, hålla med överstegrisen Mats Lusth som är tränare i Malmö: Stäng av han mist fyra matcher!

Skellefteå: Sviten är bruten mot bottenlaget Växjö och man kan inte annat än småle då man ser Markus Svensson blir galen och ska knäcka klubban och sedan slår sönder densamma. Hata att förlora. Det är det bland annat som gjort att SAIK är ett topplag. 

Flykten: Nu börjar spelarna som förgyllt allsvenskan framförallt lämna Sverige pga skatteskäl. Murray i DIF åker snart och de gör de flesta i det laget. Ståhlberg i Frölunda har redan åkt... Spännande att se vad som händer nu i lagen. 

Matt Duschene: Kanadicken sågade sitt eget lag med fotknölarna med all rätt. Allt han sa stämmer och är exakt de fansen känner. Bland annat att detta är spelarnas jobb och att publiken betalar massor för att se dem med mera. Kenta var inte lika road av det hela och det ligger en poäng även i det han säger. Matt kanske inte varit så tongivande heller som man trott...?

Strejken: Numera en stadig punkt på listan. Ägarna sade nej till alla punkter i onsdags från spelarna och det verkade helt stängt igen för 111:e gången, men att spelarna ens kom med ett bud tycker jag visar på att nåt är på g och kanske kan vi komma igång redan innan jul, men troligen efter nyår. Längtar!!! 

J-20: Juniorerna ångar på och Hink-coachen har tagit sitt lag till en fin andraplats nu. Att man dessutom levererar spelare till Uffes gäng är bra tecken och vi fortsätter hoppas att trenderna håller i sig! 

***

Nu väntar Rögle och allat annat än tre poäng är underkänt. Frågan är hur mycket folk det kommer. Publiksiffran sist var ingen munter läsning. Sämsta sedan man flyttade ner på udden. Å andra sidan så var den högre än siffran i "hockeystaden" Skellefteå som kom med sju raka segrar till matchen...

Tipset blir 5-2.

***

Fortsätter Starkbaum så här så finns alla möjligheter att han kan bli den nya Krizan. Kanske läge för krogarna i stan att ändra menyerna och byta ut starköl? Två Starkbaum tack!

Publicerat