Du är här

2012-11-23 - Klotterplanket
Foto: Caroline Lundberg

Dåtidens illusion

Många säger att dem önskar allt var som förr, att inget av det som hänt skulle ha hänt.
Eller så säger dem att de vill ändra på det förflutna, göra saker och ting annorlunda.
Vill ni verkligen det? Tänk efter …

Hade det varit som förut hade många sjukdomar fortfarande varit obotbara, säkerheten att kunna nå varandra via mobil hade varit off, handla snabbt och enkelt hemifrån via internet och betala räkningar på mindre än ett ögonblick är bara att glömma, trevliga lärare - vad är det?

Okej, du vill skapa din lilla tidsmaskin och hoppa tillbaka i tiden och göra den och den saken annorlunda, men vad händer då med nuet? Om du ändrar på den där saken du gjorde eller inte gjorde, hade du då träffat den där personen du tycker så mycket om? Hade du levt där du bor idag? Hade du fått det där jobbet som du fick genom att vara den där plugghästen du egentligen inte ville vara? Om du fått rädda livet på den där personen, hade dagen idag varit som den var eller helt tvärtom?

Enligt min mening, vi gör saker och ting vi ångrar, men allt händer av en anledning. Vi kan inte säga varför, det bara är så. Någonting större än oss alla ser till att det som händer verkligen händer, det kan vara ödet. Vem vet? Som sagt, denna text är helt förutsedd att jag skulle skriva, och inte ens jag själv vet varför. Det bara blev så, och det är så det blivit. Jag funderar själv många gånger på att det och det skulle vara ändrat, men sedan inser jag, vad skulle ha hänt med idag om jag ändrat på det som varit? En tanke jag egentligen inte vill tänka eftersom nutiden är här, och den är fin.

Så nästa gång du ser någonting eller något som händer, det är förutsett. Varför? Fundera själv. Vissa saker kan du nog komma på svaret, men varför svaret är svaret får vi inget svar på.

Dela med dig av denna artikel på: