Saga S

Att bruka tiden...på sitt eget vis!

Spikmatta. Tända ljus med vaniljdoft. Tension-tamer te och en skål med naturella nötter. Liggandes i soffan i väntan på "Solsidan"!

 

Söndag. En överlevd helg till. Mina ögon slås upp då mobilens larm går på kl. 13.00 efter att jag ställt in den på ljudlös kl. 05.30 imorse då mitt huvud äntligen landade på kudden. Sömn. Och sedan vakna till en ledig dag (utöver det två timmar långa lågintensiva distanspasset jogg/cykling som Jocke ordinerat)!

Egentligen handlar mitt liv just nu om att mixtra samman ett ihopkok av roliga och stimulerande jobb och aktiviteter in i ett fysiskt rimligt schema eller flow. Jag borde besitta en klocka som Hermione Granger i Harry Potter, som kan vrida tillbaka tiden en timme eller två för att hon ska hinna gå på fler äventyrliga trollkarlslektioner. Runt helgen vill jag kanske lite för mycket har jag kommit fram till, men mina tankar går i banorna att ”så länge jag ser fram emot varje jobbtillfälle och varje aktivitet"… så ligger fokuset snarare på att planeringen fungerar än att jag inte orkar med.

Många poängterar att jag är ”överallt”, vilket jag rycker på axlarna åt och skämtar bort! Men för att fixa det krävs faktiskt god koordineringsförmåga och självdisciplin. På torsdagen blev det lagerjobb, löp-pass och matchjobb. På fredagen blev det lagerjobb, cykling och (sova 1h på soffan!!) krogjobb där jag blev multifungerande marionett i servering, diskplock och garderob. Lördagen blev butiks-, match- och avslutningsvis krogjobb med diskplock (”vilodag” från träning). Och idag, söndag, stod alltså enbart 2h träning på schemat! Inget av de genomförda ”passen” hade jag däremot velat välja bort! Från att dansa runt bakom kulisserna och öppna kartonger som ett barn på julafton till seriösa träningspass och sociala evenemang... Vad ska jag skala bort och varför? Så länge jag sjunger och dansar med tunga glasbackar då klockan närmar sig 04… och jag trivs som en tomte i en mysig verkstad på en tidig morgon bland lagrets hyllor och vrår… kommer jag fortsätta pilla ihop mitt väldigt blandade schema!

Söndagar och måndagar har blivit vilodagarna som sätter glans på helgens högtryck. Det är då jag kan sova ikapp, tvätta och städa, skriva dagbok och känna mig ”fritidskreativ”, lugnt klunka kaffe vid O’learys bardisk i mjukisbyxor, ta en simpel fika på stan eller bara umgås med vänner framför en lättsam film och diskutera hur andra varelser fungerar! Men framförallt; bara smälta alla ljusglimtar jag upplevt under alla dessa pass jag kastat in mig i! Som….

*när jag får höra hur snabbt och bra jag kan packa upp, galga och larma varor!

*när någon bakom ryggen viskar ”hur vacker men samtidigt bestämd” jag är i mitt tillrättavisande eller informerande på logevåningen en vardagskväll som vilken annan…

* när jag säger ”jahaaaaa, ni åkte hela vägen för att kolla på matchen era stackare!!” till ett stort gäng skåningar som behövde dricka sina öl. Det visade sig att det var….. eeeeh….. JUST DOM (Rögle) som hade spelat matchen bara timmar tidigare (hahaha)… mitt skratt och bubblande Bridget Jones-ironi slog däremot istället över från att vara en förolämpning till att vi vek oss av garv framför en snusapparat som gjorde allt annat än spotta ut rätt sort till rätt summa pengar samt att de ville dra med mig till efterfest!

Men nu börjar ”Solsidan”! Därefter kommer familjekvalitét i luren, ett nytt träningsschema i hotmail-inkorgen följt av ett långt sömnintervall som jag längtar till!

Inför en ny spännande vecka a’la Saga! :) God kväll!

Publicerat