Hockeybloggen

Lätt seger utan stjärnor...

MODO körde över seriejumbon enkelt och det skulle kunnat blivit större siffror, men annars var väl snackisen Luleås förnedring av regerande mästarna.8-1 skojar man inte bort...

Ångermanlänningarna satte upp ett makalöst tempo och anförda av "Fjärdeline" som numera är "förstaline" så tog man kommandot direkt. Inte ens tio minuter var spelade och då hade både Madsen (igen!) och Peter Öberg noterat sig i målprotokollet. MODO:s egena arbetshästar bjöd på show! 

När sedan Skröder drog in trean i andra så kändes det klart. Spiken i kistan fixade Nagy när han snyggt bröt in från kanten och vräkte in fyran. Klassmål! 

Just efter det målet vill jag lyfta en sekvens. Rögle kontrade och som ni vet så är  man alltid lite sårbar efter ett ledningsmål då man brukar ha en tendens att fira lite för länge och inte vara riktigt på hugget. Just i detta läge så kom man på högerkanten och fick skottläge. Niklas Torp tvekade inte en sekund utan slängde sig och täckte direkt. Där har ni nyckeln till MODO:s framgång just nu symboliserad: ALLA gör skitjobbet HELA tiden... Då vinner man matcher också! 

***

Har alltid klagat på Kristian Forsberg rent sportsligt (inte som person då han verkar vara kanon på alla sätt och vis) och hela tiden hävdat att Svensk Hockey i allmänhet och MODO Hockey i synnerhet inte har råd att ha utländska spelare i en fjärdeline. Måste böja mig då han nu startade som center i förstaline...

***

Luleå krossade Brynäs fullständigt och det säger egentligen mer om Brynäs kris än något annat. Att man saknar Silverberg och Ekholm mer än man trodde råder inga tvivel om. Försvaret ser grymt skakigt ut och vem ska ta tag i detta?

***

Vid dåliga trender snackas alltid om tränare och även om Tommy Jonsson nämns så är det väl Perra och Tangnes som sitter mest löst. Dan i Rögle fick sig en ordentlig duvning i kvällspressen, men samtidigt får man inte glömma bort att titta på materialen i dessa lag också. Vilken spelare i Rögle skulle du byta mot en MODO-spelare i lördags? Nej, trodde väl det...

Allvarligt; Det går tyvärr inte att trolla med det material man har. Det finns begränsningar...

Den enda av tränarana i bottenlagen som inte ifrågasatts är väl Montén. Å andra sidan är väl inte det så konstigt då alla visste att Timrå skulle slåss därnere.

***

Imorgon väntar Skellefteå på bortaplan. Det kommer säkerligen bli en grymt spännande match, men här skulle vi verkligen behövt våra centrar. Måtte Susse vara spelklar för annars blir det inga poäng. Sorry.

Håll ett öga som vanligt på Jocke Lindström och Holloway och Lindberg..och..Ericsson och...och...ja, ni förstår.

Tips 4-1.


Publicerat