Samhällsinformation

Örnsköldsvik Årets kommun 2012

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva har utsett Örnsköldsviks kommun till Årets kommun 2012.

Motiveringen lyder: "Örnsköldsviks kommun satsar konsekvent på hela kommunens utveckling. Honnörsorden är bygd och stad i balans. Kommunen jobbar brett för att underlätta inflyttning på landsbygden och är ett föredöme med sin strategiska satsning på servicen. I sju små orter etableras servicepunkter i ett fruktbart samarbete med de lokala grupperna och det nybildade kommunbygderådet."

– Det känns fantastiskt roligt att vi får bekräftelse för det arbete som pågår och som kommunen driver tillsammans med föreningar och företag ute i bygderna. Att vi syns på den nationella kartan har betydelse både för vår landsbygd och för kommunen i stort. Vi är i början på ett utvecklingsarbete och detta ger ny kraft för fortsatta satsningar för en bygd och stad i balans. säger Lena Lindström, ansvarig för stads och landsbygdsutveckling vid Örnsköldsviks kommun.

Utmärkelsen Årets kommun 2012 delas ut i samband med Hela Sverige ska levas höstmöte i Stockholm 27 november.

I Utmärkelsekommittén ingår Åke Edin, tidigare ordförande i Hela Sverige ska leva, Anita Brodén, riksdagsledamot och sammankallande för riksdagens landsbygdsnätverk samt före detta talmannen i Sveriges riksdag och författaren Thage G Peterson.

Publicerat