Världsklass-bloggen

Det viktigaste ledarskapet är det du tar

När man diskuterar behovet av ledarskap i olika sammanhang så är det ganska vanligt att bollen efter en stund rullas vidare till att handla om någon annan än en själv.

 

Nyligen arrangerades en regional konferens här i Örnsköldsvik med fokus på att skapa en gemensam arbetsmarknadsregion mellan Örnsköldsvik och Umeåregionen. En viktig diskussion som fördes under dagen var hur vi kan nå våra gemensamma mål genom ett enat regionalt ledarskap.

När man diskuterar behovet av ledarskap i olika sammanhang så är det ganska vanligt att bollen efter en stund rullas vidare till att handla om någon annan än en själv. De som diskuterar ser en mängd personer och organisationer som borde visa ett ledarskap och enas runt en fråga. Att det är avgörande att dessa kliver fram för att nå framgång.

Att politiker och andra formella ledare tar gemensamma grepp kring utvecklingsfrågor och jobbar tillsammans är givetvis en viktig. Men den kraftfullaste förändringen och utvecklingen sker när vi alla väljer att ta ansvar och visa ett ledarkap där vi går och står. I vår vardag. När du och jag väljer att ta på ledartröjan och göra det vi kan i vårt eget sammanhang. Att inte vänta på att någon annan ska kliva fram och agera.

Jag blev otroligt inspirerad av den diskussion som fördes under den regionala konferensen, just eftersom det var där samtalet landade. I att vi alla kan och bör visa ett ledarskap i den här frågan. Vi är många som på olika sätt kan bidra till utveckling av en strak och attraktiv region och det är när vi gör det tillsammans som förändring sker.

/ Frida

Publicerat