Saga S

Vad hann jag ens önska mig!?

I ett trollslag var den plötsligt här; MIN magiska dag! En underbar dag då massa gula kuvert uppenbarar sig på min uråldriga knapptelefons display och röda ”pluppar” poke:ar min uppmärksamhet på facebook!

 

Min födelsedag!! ”Grattis min fina vän <3” från en av mina käraste väninnor stod det redan på telefonen när jag stängde av larmet 06.15 för att kila iväg för att sätta tänderna i lite förvärvsarbete. De travade kartongerna i Stadiums lagerutrymme kändes självklart som personligt inslagna till mig och flög till höger å vänster tills allt prydligt larmats och hängts upp på ”hästar”. Tjuvstartade min födelsedag gjorde jag dock redan för några veckor sedan då mamma och pappa fick lov att (inte så överraskande visserligen) ”ge” mig pulsklockan jag nu nyttjar i princip dagligen! (Tack älskade päron, den är supergrym!!)

I övrigt blev min första och hittills enda inslagna (i tidningspapper, utan snöre) födelsedagspresent en bok som heter ”Jag är din flickvän nu”; ett större häfte lättläst och kolsvart humor kan man säga, om livets alla trivialiteter! Kanske en pik om mitt kärleksliv?! Haha, jag antar att jag har höga ambitioner när det gäller alla områden som jag känner att jag kan sätta krav på! Jag är atletiskt uppfostrad och borde alltså kunna alla sporter tämligen väl = otroligt tävlingsinriktad. Jag är efter 4 års studier utbildad i socialt arbete (socionom) = borde kunna (i alla fall någorlunda) vara som en fisk i vattnet gällande sociala/offentliga sammanhang men även kunnig gällande mänskliga relationer. Härtill kommer däremot KOMBINATIONEN av dessa två faktorer (=aj då), vilket ofta resulterar i att jag får erkänna mig som en svensk Bridget Jones med en kronisk verbal diarré. Men… Jag vill ju bara väl egentligen! Tur är det att många i min omkrets uppskattar mig ändå; PRECIS som jag är!!

Tårta, grädde och (på norrlänska) götta götta götta! Det är väl en av anledningarna till att man fyller år? När jag var liten ville jag mest gå på kalas för att få äta tårta. På önskelistan var det under en mängd år stående; 1kg mandelmassa och GRÄDDE (så mycket som det gick att vispa?!). Numera vet jag att detta kan köpas för en relativt liten summa pengar samt vilken dag som helst på veckan. Men tillfällena att äta tårta har alltid varit de bästa för mig som otrolig gottegris! Numera försöker jag i omgångar vänja bort behovet och dragningen till lasten, vilket däremot i min mening innebär att även välja bort livets goda! Hellre ”straffar” jag mig lite extra på gymmet tid till annan! Och ja, för de som säger att man inte mår bra av sockret säger jag; korrekt!! Jag blir nästan vimmelkantig av sockerchocken ibland och vet faktiskt inte riktigt varför jag fortsätter… Men i min värld har jag svårt att stoppa in ordet och innebörden av det ljumna och medelmåttiga begreppet ”lagom”.

Efter jag sprättat min sista kartong strax innan lunchtid gick jag därför och hämtade ut två stora bitar princesstårta som jag med tänt ljus och en stor kopp indian chai-te njöt i stora drag med ALLA mina kompisar på FACEBOOK! Som min käre bekant sa (som jag drack kaffe med igår); ”Det är jättebra att ha sin födelsedag registrerad på facebook, för då kan människor gratulera en och känna att de fått ge sin uppskattning, samtidigt som man INTE BEHÖVER BJUDA HEM DEM PÅ KALAS!!”. En utomordentlig poäng tycker jag då jag absolut ville ha båda tårtbitarna SJÄLV och äta och njuta dem så långsamt som JAG ville!! Min (nyss konsumerade) tårta idag infinner sig i bildens högra hörn, men den hade lika gärna kunnat vara som en designad Tim-Burton-Frankenweenie-tårta som den stora bilden visar (tagen från googlebildsök) då jag känner mig som en prinsessa genom alla fina hälsningar som trillar in på det sociala forumet facebook. Sms har dessutom plötslig kommit att bli superpersonligt och jag går konstant med ett fånigt leende och tindrande ögon! Som ett litet barn som väntar på en överraskning är jag trots att idag bara är en gråmulen tisdag i slutet av hösten och ingen ens var hemma för att väcka mig med sång på morgonen! Imorgon kommer dessutom en lillasyster och förgyller mitt veckoslut! Åh så mycket bus vi ska hitta på!!

Men… Dagen är långt ifrån slut!! Nu väntar presenten från PT-Jocke; 90min cykling i puls mellan 140-149 och därefter cirkelgym X med instruktörsproffset Björn Söderberg på Friskis&Svettis! Efter det ska det i gott sällskap och med gratis efterrätt (som man får om man fyller år!!) fnittras och skålas på O’learys resten av kvällen! Som om jag behöver mer socker i det redan chockade systemet haha… Men… Idag får det bli som det blir med den saken…

Hipp hipp hurra, på min dag!! :D

Publicerat