Nyheter/Reportage

Schulze nomineras till prestigefyllt pris

Jörgen Schulze, ägare av Maluxgruppen, är nominerad till priset som Västernorrlands mest företagsamma människa 2012.

Juryns motivering lyder:

"Jörgen drivs av att ständigt utveckla sitt företag bl a med olika förvärv och start av nya verksamheter. Koncernen består idag av flera dotterbolag. Han är en person som alltid ser möjligheter."


Vad är företagsamhet för dig?

– Det är när man ser möjligheter i allt, till och med i motgångar och har en vilja att lösa problem. Och man måste ha energi, man måste kunna brinna för olika saker. Det behöver inte vara företagande, men när man åtar sig någonting så brinner man för det. Man ska också ha en känsla för vart vinden blåser bakom hörnet.


Vem är din företagsamma förebild?
– Sören Gyll har alltid varit min förebild. Han har skött sig hela tiden, alltid rak, tydlig och trevlig. Inte jobbat med saker i gråzonen. Han har alltid haft en hög moral. Det är väldigt viktigt i företagande, att man har en bra moral och tydligt ledarskap och klara målsättningar. Han är en rekorderlig person och jag gillar rekorderliga personer.

Du har ju blivit nominerad till Årets mest företagsamma 2012. Om du tittar tillbaka på 2012, kan du nämna något riktigt företagsamt som du gjort?

– Vi har gjort väldigt stora investeringar, nästan lite tokiga investeringar, i Örnsköldsvik. Byggt om lokaler, bäddat och byggt för en ny plattform i Maluxgruppen, för att dubbla omsättningen från 250 till 500 miljoner. Vi har köpt nya IT-system, byggt om lokaler, köpt en ny fastighet i Finland. Generellt har vi lagt in mycket pengar i denna lågkonjunktur för att bygga och bädda för en omsättningsökning. Och vi har jobbat för att anställa duktiga säljare, gärna konkurrenternas bästa säljare. Med kunnigt och duktigt folk kommer man riktigt långt. De sista två åren har vi anställt 40 personer.

Varför tycker du att man ska rösta på dig som årets mest företagsamma i Västernorrland?
– Jag gillar företagende och Västernorrland och Malux är och förblir ett västernorrlandsföretag. Vi sysselsätter 120 personer.
Publicerat