Saga S

Alldeles runt knuten!

Jag slog upp ögonen till en ledig dag. En dag då stadens butiker stod öppna en extra timme och det flockades glada tomtar i alla vrår och rykande glögg i små stånd både i och utanför galleriorna. Skyltsöndag och DECEMBER månad!

 

Efter fyra härliga och händelserika dagar vinkade jag av mitt yrväder till syster som varit på besök och jag kan nu återgå till lite vardagsgöromål. Visserligen bollade jag arbete och träning relativt väl även under hennes vistelse i Örnsköldsvik (till exempel fick hon lov att vara min ”hare” på ett intensivt cykelpass nere på arenan strax före match!), men en hel del annat blev bortprioriterat. Men december! När knackade du på dörren!? Och det är redan dag nummer tre i månaden idag. Herregud så tiden går!

Lika snabbt som månadsbladet skulle vändas kom även snön och kylan. Som en prinsessa kände jag mig faktiskt då jag vandrade hem från min vän på min födelsedagskväll och de vita kristallerna singlade ner. Jag föddes under en snöstorm och känner alltid en liten hint av besvikelse om min dag slutar i ett höstruskigt mörker. Men i år besannades alltså min barnsliga dröm om ett vackert bomullstäcke över min omgivning och sedan dess har snön i princip lämats ifred för vädergudarna. Skidorna ska däremot vallas, men sen är det fritt fram att ta sig an backarna och låta isande vindar bita mig i kinderna och tåra mina ögon!

Julkalendrarna är alltså i full gång och efter mitt långa konditionspass nere på gymmet igår kurade jag ner mig på min spikmatta under en mysig luddig filt och tittade och lyssnade på dubbelavsnitt både av ”Mysteriet på Greveholm – grevens återkomst” och ”Siri och Ishavspiraterna”. Julkort har jag också införskaffat, men det får tas tag i under de närmaste dagarna framöver.

Julklappar sen då… Hur många, till vilka och vad ska de kosta? Ständigt detta I-landsproblem!  Jag klurar så det knastrar mellan öronen. Det ska vara personligt, användbart, överraskande och helst med ett härligt rim på att vackert paket! Än så länge finns ju tid såklart…

Men ack så fort den rinner mig ur händerna!!

Publicerat