Världsklass-bloggen

Engagemanget för Örnsköldsvik ökar

10% av Örnsköldsviks befolkning har gjort en aktiv handling utöver det vanliga och vill vara med och utveckla Örnsköldsvik.

 

Det är helt fantastiskt att få leda ett utvecklingsarbete där ungefär 600 personer under året planerat och engagerat sig i aktiviteter och projekt utifrån arenan och plattformen Världsklass 2015. Förutom det har 5000 personer deltagit i aktiviteter. Antingen genom möten i olika format eller genom sociala medier. Det här är siffror som får det att svindla.

 

När vi nu börjar skymta de aktiviteterna som vi tar oss an under 2013 är jag helt övertygad om att vi om ett år kan lägga till bra många procent till den här summan.

Förutom de engagerade människorna jag har möjlighet att räkna och redovisa så vill jag också lyfta fram alla som engagerar sig ideellt i olika föreningar. Särskilt alla som lägger timmar på att leda barn i olika aktiviteter. Sen finns alla engagerade på den politiska arenan med ett samhällsengagemang för Örnsköldsvik. Till detta finns många, många fler som i sitt jobb eller andra sammanhang gör skillnad eller är ambassadörer för Örnsköldsvik.

Tänk vilken kraft alla vi tillsammans har att förändra till det bättre. Jag tror på människors kraft att vilja vara med istället för att bara sitta och gnälla. Nånannan löser sällan våra utmaningar utan det är upp till oss själva att ta itu med dom. Tillsammans.

Publicerat