Du är här

2012-12-06 - Peters teknikblogg
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Foto: Peter Ohlsson

Blogg: Test av Logitech UE Boombox

Logitech är ett företag som spridit sig ganska så brett när det gäller tillbehör till datorer och andra teknikprylar. Här testar jag deras senaste trådlösa Bluetooth-högtalare - Logitech UE Boombox. Håller den måttet?

Vad är det för någonting?

Logitech UE Boombox är en Bluetooth-högtalare som drivs av ett internt batteri, vilket gör den trådlös och väldigt bärbar. Byggkvaliteten är underbart rustik med tydliga knappar och relativt lång drifttid på batteriet.

Hur är det med ljudet då?

Ljudbilden är väldigt bra. Redan på låg volym får man en härligt djup bas och fin diskant vilket gör att helheten är förvånansvärt bra. Försöker man dock vrida upp till max så försvinner balansen mellan basen och diskanten mer och mer. Boombox´en gör sig bäst i "vanlig" lyssnarvolym som man kanske har hemma i vardagsrummet.

Priset?

Priset på denna högtalare är 2290 kr (enligt Logitech´s egna hemsida) vilket jag tycker är i det grövsta laget för en högtalare till just din telefon eller ipad/androidplatta.

Betyg?

Jag tycker denna högtalare får sig fem 7:or av sju möjliga. Detta för att ljudet är så extremt bra trots att det är en batteridriven enhet som är menad att bära med sig. För vissa kan jag tänka mig att den är lite stor att stoppa ner i strandväskan, men ska man inte jättelångt eller har brist på utrymme är denna helt underbar!Dagens Spotify-låt:

Hoffmaestro & Chraa - New Orleans

Stay tuned!
Dela med dig av denna artikel på: